Första norska JVM-medaljen på 28 år

Norge iskrossades av Ryssland i Bandy-VM idag, men samtidigt ljusnar det för bandyn i Norge. De norska juniorerna tog VM-brons. Norge besegrade Finland med 7-3 i bronsmatchen och föll mot Ryssland med knappa 2-1 i semifinalen. Senast Norge tog en medalj var 1984 i JVM Vänersborg. Norges A-landslag tog en bronsmedalj i Lillehammar 1993. Dessförinnan var det 28 årsedan A-landslaget tog en VM-medalj. Då var det silvermedalj 1965. Så med det facit ska A-landslaget i Norge ta en medalj 2021. Då är dagens norska juniormedaljörer på sin topp!

Sverige föll i finalen – Ryssland blev världsmästare

Sverige besegrades med 4-1 av Ryssland i finalen. Detta efter att Sverige varit obesegrat genom gruppspel och semifinal. 3-1-segrar mot Finland och Ryssland samt 7-3 mot Norge i gruppspelet och 7-1 mot Finland i semifinalen. Erik Pettersson, Sandviken blev turneringens bästa poängkung med sju mål och tre assist. Vladimir Tarasov gjorde åtta mål. Matchfakta finalen. 

Bandy-VM: Norrmännen iskrossades av Ryssland

Ryssland visade tidigt i matchen var skåpet skulle stå. Redan efter tio minuter var ställningen 4-0 till Ryssland. Då hade Ryazantsev hunnit med att göra två mål. Hittills har han gjort tre mål i matchen. E Ivanushkin har hunnit med att göra fem mål och Ryssland vann med 16-1. Ställningen var 9-1 i halvtid. Matchrapport

Dags för ”teknisk överlägsenhet” eller K.O.?

Är det dags för bandyn att införa Brottningens teknisköverlägsenhet, t ex när ett lag leder med tolv mål? Då hade matchen varit slut efter 55 minuter. När det ena laget jagar målskillnad medan det andra laget sparar sig för viktigare match blir det så stora skillnader. Det är lättare att göra mål för det bättre laget i bandy än i t ex Ishockey och Fotboll.

Bandy-VM: USA höll jämt med Finland

Det tog en halvlek för Finland innan man lyckades få en tvåmålsledning mot USA. Det var USA som tog ledningen genom Mike Hosfield i 19:e matchminuten. Det dröjde ända till 25:e matchminuten innan Finland fick hål på det amerikanska försvaret. Det var P Hiltunen som kvitterade.
I den 32:a matchminuten gav M Lukkarila ledningen för Finland. Det var också halvtidsresultatet. Det amerikanska försvarsspelet höll emot Finland även detn första kvarten i andra halvlek. I den 61:a minuten gjorde dock P Rintala 3-1. USA gav inte upp, men när 4-1 målet kom i den 71:a minuten då kom det finska målskytten i gång på allvar. 4-1 gjorde Kungälvs M Kumpuoja. 5-1 80 M Rytkönen. 84 6-1 M Aarni. 87 7-1 A Ekman. 7-1 till Finland är en framgång för USA.

Bandy-VM: Sverige besegrade Norge

Sverige besegrade Norge med 11-0 efter 6-0 i halvtid. Christian Mickelsson gjorde fem mål för Sverige. Christian toppar VMs skytteliga med sju mål före Serige Lomanov, Ryssland. Daniel Andersson och Per Hellmyrs svarade för tre assist vardera. Per Hellmyrs gjorde dessutom ett mål. Daniel Andersson toppar assistligan med fem assist. Norge missade två straffar. Matchrapport

Matchen startade kl 11:00. Halvtidsresultat Sverige – Norge 6-0

Bandy-VM: Knapp seger för Ryssland mot Finland

Regerande världsmästaren Ryssland besegrade Finland med 5-4 (2-0) vid bandy-VM i Kazakstan på måndagen. Det började inte bra för Finland i dag heller. I tolfte minuten missade Antti Ekman en straff och minuten efter gjorde Finalnd istället mål i egen bur. Ryssland gick därefter upp till en ledning på 4-0. Då tog Finland Time-Out. Finland putsade till siffrorna till 4-2 innan Sergie Lomanov gjorde 5-2 vilket var hans andra mål i matchen. Finland kom närmare, men inte närmare än 4-5. Ryssland missade en straff i sista matchminuten. Det var för övrigt Rysslands andra missade straff i matchen. De finska målen gjordes av Mikko Lukkarila, Ville Aaltonen (2) och Pekka Rintala. På tisdag möter Finland USA. Sverige slog i går Finland med klara 12-0 och möter just nu Norge.

Bandy-VM: Sverige – Finland 12-0

Sverige var överlägsna Finland  i VM-turneringens inledande match. Ett bra Sverige mot ett blekt Finland. 12-0 efter 6-0 i halvtid. – Finland var i där, men Sverige gör det riktigt bra, sa Jesper Eriksson efter matchen i TV10. Andreas Bergwall, målvakt, fick hålla nollan. Vi spelar bra bandy och har bra fart. Jag är nöjd, sa Andreas Bergwall till TV10 efter matchen.  Bra skridskoåkning och passningsspel.

Målskyttar: Jonas Edling 3, Ted Bergström, Christian Mickelsson 2, Daniel Berlin, Daniel Andersson, Stefen Erixon 2, Johan Löfstedt,    

Sverige har inlett med mycket bollnnehav. En svensk hörna som Erixon skjöt i muren, Mickelsson hade ett lägge som räddades av målvakten, Daniel Andersson åkte igenom på högerkanten och slog en passning i straffområdet där ingen svensk fans.
5: Ny svensk hörna som Hellmyrs inte träffade mål.
1-0 Ted Bergström debutanten gör mål direkt
Finland hörna som drog ut på tiden för
9:25 2-0 Jonas Edling (Johan Löfstedt)
Johan Esplund neddragen strax utanför straffområdet.
Per Hellmyrs spelar fram Mickelsson som missar ett bra läge.
13:39 Hörna Sverige
16:00 Christian Mickelsson (Assist Daniel Andersson)
18:29 Hörna Finland Resultatlös
26:00 Hörna Finland som kom ur ett jätteläge för Finland. Hörnan resultatlösa.
29:00 Finland anfaller, men svenska försvars spelet avvärjer det finska anfallsförsöket.
31:00 Ted Bergström fri efter fin passning av Daniel Berlin. Bollen utanför.
31:50 Hörna Sverige. Hellmyrs träffar det finska ruset.
33:30 Hörna Sverige. Går i muren. Erixon bl a har läget på returen, men får inte in bollen i mål.
34:30   Hörna Sverige. Jonas Edling i rusningen.
37:00  4-0 Daniel Berlin, hörna
40:00 5-0 Daniel Andersson
41:41 6-0 Christian Mickelsson
44:40 Hörna Finland Resultatlös
Halvtid
7-0
8-0 Stefan Erixon. Christian Mickelsson neddragen. Straff Sverige
66:40 Hörna Sverige
67:30 Skott från Finland långt håll utanför
67:44  Vidöppen chans Daniel Andersson utanför.
68:00 Nytt bra frösök för Finland.
68:48 Hörna, Sverige nionde.  Sävström på högerkanten framspelad av Esplund.
Sverige kontrollerar matchen. Finland visar inte upp mycket av det spelet man hade i fjolårets VM. Samtidigt visar Sverige på bra spel.
70:00 Daniel Andersson långskott som målvakten räddar.
72.00 9-0 Stefan Erixon. Straff. Daniel Berlin åker upp på vänsterkanten och gör nästan mål, men får straff.
72:45 10-0 Johan Löfstedt
75:45 Hörna Sverige, missad. Efter att Per Hellmyrs snyggt spelar fram Säfström.
11-0  Jonas Edling. Ass Johan Löfstedt
12-0 Jonas Edling. Ass Per Hellmyrs
81:45 Hörna Finland
Slut
Officiell rapportering IBF
Statistik resultat från IBS

 

Örebro överraskade

Örebros form har varit tveksam under januari, men i går gav man besked till tvivlarna. Örebro är med på allvar i kampen om elitserieplatsen från den norra gruppen. Örebro slog Falu BS med 5-4 inför 600 åskådare. Efter första halvlek ledde Falu BS med 1-3, men tre raka mål för Örebro direkt i inledningen. Det matchvinnande målet gjordes av Thomas Ahlström på straff.

Ljusdal vann stort mot UNIK och är i fortsatt serieledning med samma poäng som Örebro. Falu BS är nu fyra poäng efter, men med en match mindre spelad.
Haparanda vann återigen, men knapp seger mot Skutskär.

Allsvenskan: Dramatiken drar vidare

Den norra gruppen drar vidare i dag med toppmatchen Örebro – Falu BS. Lagen har i princip samma utgångsläge inför dagens omgång. Örebro har två poäng mer än Falu BS, men med en match mer spelad. Ljusdal leder på samma poäng som Örebro.
Under toppskiktet är dramtiken också stor. Det skiljer bara tre poäng mellan femman Tellus och elvan Skutskär. Ett av sju lag ska lämna Allsvenskan.

Bandy-VM: Sjukdom i truppen

Med två dagar till VM-premiär har den svenska truppen drabbats av sjukdomar på två spelare. Johan Löfstedt och Hans Andersson deltog inte vid fredagens träning på Medeobanan i Kazakstan.

– Hans Andersson har problem med halsen och Johan Löfstedt är magsjuk. Vi hoppas att det inte är maginfluensan han har fått. Förhoppningsvis är det någon mat han har fått i sig och då kan vi klara oss från spridning, säger förbundskaptenen Franco Bergman till svenskbandy.se.

Sverige inleder VM med att möta Finland på söndag. Matchen direktsänds i TV10, sändningen startar kl 09.30.