Allsvenskan: Katrineholm spelade bort Falu BS drömmar?

Falu BS föll tungt hemma mot Katrineholm på lördagen med 1-3. Därmed ligger man sex poäng efter Örebro och fyra poäng efter Ljusdal. Katrineholm har visat fin vårform och är på väg upp i den mycket jämna norra allsvenska gruppen. Rättvik, Skutskär och Köping tog tunga segrar mot UNIK, Tellus respektive Västanfors. Västanfors chanser att klara sig kvar i Allsvenskan ser minst sagt små ut. Det är dock fortsatt mycket jämt mellan femte och elfte lag i tabellen. Serieledaren Örebro vann mot Finspång med 6-3.

Motala fortsatt obesegrade

IFK Motala fortsätter att rada upp segrar i den södra gruppen. I dag blev det Tranås som fick se sig besegrade av seriesuveränen. Klara 6-1 till Motala. Trean LAIK besegrade Frillesås med 5-3. Frillesås ådrog sig grovtmatchstraff i en situation som gav LAIK straff och rörde upp känslorna rejält. Tre utvisningar för olämpligt uppträdande följde. LAIK missade straffen som slogs nio minuter in på tilläggstiden. Frillesås kämpar för att undvika kvalplatsen. En kamp mot i första hand Boltic, Blåsut och Nässjö. Nässjö besegrade Mölndal med 5-3, medan Blåsut besegrade Boltic med 7-5. Boltic visade god moral och försökte ända i det sista att hämta in ett fyramålsunderläge. Boltic brände en
straff i slutminuterna.

 

Bandy-VM: Sverige vann efter drama

Straffspecialisten Anders Svensson klev fram i straffläggningen tillsammans med bland annat VM-debutanterna Erik Säfström och Johan Löfstedt.
Sverige vann det nervkittlande straffdramat med 6-5.

– Det bubblar inom mig. Det är otroligt stark att vi kan vända matchen. Att vi lyckas trycka dit kvittering på övertid är fantastiskt, säger förbundskaptenen Franco Bergman efter straffläggningen till svenskbandy.se

Matchrapport

Bandy-VM: Kazakstan – Sverige

VM-semifinal mot värdnationen Kazakstan. – Vi räknar med att det blir en otroligt tuff match, säger den svenske förbundskaptenen Franco Bergman till svenskbandy.se.

Sverige vann gruppspelsmötet mot Kazakstan med klara 9-1, men Franco har stor respekt för semifinalmotståndaren.

– 9-1 speglar inte den matchen bra. Vi hade fem chanser i första halvlek och gjorde fem mål, då är det lätt att spela på resultatet. Det är ny match nu och det är ett farligt läge. Det kommer vara livat på läktarna och de kommer att växa av publikstödet, menar Franco.

Kazakstan har efter storförlusten mot Sverige pressat Ryssland, förlust 6-8, och besegrat Finland med 10-4 i gruppspelsavslutningen.

– De kommer till semifinal stärkta av segern mot Finland och de visade vad de kan i matchen mot Ryssland, säger Franco aslutningsvis till Svenskbandy.se.

Följmatchen Sverigesradio
Viasat och TV10 sänder matchen i TV med start kl 11:00.