Villa fortsätter i topp (Uppdaterad)

Slutspelsjagande GAIS tog i kväll emot serieledande Villa Lidköping. GAIS hade ledningen i matchen, men det speglade inte händelserna på plan. Villa var det bättre laget, med mycket bollinnehav och högt tempo. GAIS utnyttjade sina chanser och har god utdelning på hörnor. Nyblivne världsmästaren och poängkungen Daniel Andersson blev utsedd till bästa Villaspelare. Daniel svarade förutom två mål sin vana trogen även med ett par assist. Skytteligaledaren David Karlsson visar fortsatt gott målsinne med tre mål i kväll. – Villa har flera rutinerade spelare och hade flera som gjorde bra saker än vad vi hade, säger Jonas Holgersson tränare i GAIS till GP.

Christoffer Edlund gjorde comeback i kväll för Sandvikens AIK efter skada. SAIK slog Hammarby med uddamålet och Christoffer Edlund gjorde två mål för SAIK som fortsatt är serietvåa.

Västerås besegrade planenligt Vänersborg, men segern bärgades inte utan problem. VSK-lagets segermål kom 91:a matchminuten och segerskytt blev Oscar Gröhn. Vänersborg visar god moral. IFK vände 2-4-underläge till 5-4 ledning. Vänersborgs junior Christoffer Fagerström blev tvåmålsskytt. Snopet för Vänersborg, men rättvist enligt TTELA:

Bollnäs, seriefyran, har många målskyttar. Idag besegrades Vetlanda med 7-2 och hade sju olika målskyttar. Vetlanda fortsätter att redovisa fina publiksiffror. I kväll var det närmare 1 800 åskådare.

Edsbyn klättrade till femte plats, från sjätte plats, när Sirius besegrades med uddamålet 4-3 (3-2). Edsbyn tog sig därmed förbi Hammarby och är närmaste de fyra topp-lagen. Det har dock blivit en tre-poängs luckan mellan fyran och femman. För Sirius del var förlusten tung. – Det känns riktigt surt. Vi ska ha poäng. Vi var mycket bättre än Edsbyn, särskilt i andra halvlek, säger Olle Gabrielsson, assisterande tränare i Sirius. UNT

Broberg Söderhamn tog en mycket vitkig seger i kväll när Tillberga besegrade med 7-0. Ted Bergström gjorde två mål för hemmalaget. Broberg har nu två poäng till godo till nian GIAS som ligger närmast att hota Broberg om den sista slutspelsplatsen.

Kungälv och Kalix ska spela på torsdag i denna veckan.

 

Elitserien: Nu gäller det!

Glada, men trötta VM-hjältar ställs i dag mot spelsugna och utvilade Elitseriespelare som jagar kontrakt och slutspelsplats. I dag är det läge för överraskningar?

– Det finns mer att hämta i Vetlanda, Tillberga och Kalix. Vänersborg har kommit igång på slutet. Jag trodde Hammarby skulle ha en högre placering, men på grund av skadan på Nilsson har man tappat lite, säger Pelle Fosshaug i dag på Svenskbandy.
Christoffer Edlund gör comeback

Sandviken får oväntad förstärkning inför slutspurten av elitserien. Redan i kvällens hemmamatch mot Hammarby gör skyttekungen Christoffer Edlund comeback efter sitt fotledsbrott.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i laget, att få dela glädjen att spela matcher, det har jag saknat mest, säger Christoffer till Gävle Nyhetsbyrå

 

 

Elitserien: Kylan ställer till det

Matchen mellan Kalix och Kungälv i elitserien flyttas från onsdag 8 februari till torsdag 9 februari på grund av kyla.

– På grund av de kylslagna prognoserna på ner till 27 minusgrader har beslutet tagits att flytta matchen. Prognoserna inför torsdagen är betydligt gynnsammare för bandyspel, säger Arne Eklöf i Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté till svenskbandy.se.