GAIS vann över Hammarby

Dramtatisk match mellan Hammarby och GAIS. Hammarby kvitterae alldeles i slutet till 3-3. GAIS lyckades vinna med 4-3. Stefan Karlsson, tränare i Hammarby, var oerhört besviken efter matchen. Vi fick rejäl motvind andra, vinden ökade mycket i andra halvlek. Rejäl kämpaseger. – Härlig fighting match, sa Jonas Holgersson, tränare i GAIS.  Magnus Muhrén blev matdchvinnare med 3-2 och 4-3-mål. Erik Claesson kvitterade till 2-2, men kostade på sig att skjuta en hörna i ribban och missa en straff. Drygt 5 000 åskådare passerade gratisentrén.

Sirius och Kalix möttes inför dryga 2 000 åskådare på Studenternas. De två lagen som strider för slutspel respektive nytt kontrakt. Sirius dominerade första halvlek och hade en 3-1 lednig mot ett blekt Kalix. Sirius borde ha gjort något ytterlgiare mål i första halvlek. Kalix kom ut som ett annat lag i andra halvlek och kom under andra halvleks första kvart i kapp till 3-3. Då höll sig Andreas Eskhult framme på en hörnretur och kunde slå in 4-3 till Sirius. Kalix lyckades återigen kvittera till 4-4 genom Michail Zalataev som blev slutresultatet. Kalix tog däremot en mycket viktig poäng i kampen om fortsatt spel i Elitserien. För Sirius blev det ännu en tung poängförlust i kampen om en slutspelsplats.

Champagnebandy i Lidköping

Vilken bandymatch Villa och Västerås bjöd på på fredagskvällen! En sprakande fredagsfest med en fantastistisk målkavalkad. – En galen match och vi är galet bra i andra halvlek. Vilken fart det var och det var ju målchanser i varje anfall. Otroligt starkt att resa oss efter den starten för Västerås är ett ruskigt bra lag, säger Daniel Andersson till NLT som dundrade in segermålet i den 86:e minuten. Det var även Daniel Andersson gav Villa ledningen redan efter 25 sekunder efter en snyggt lyft från Jesper Bryngelsson. Daniel Andersson svarade inte mindre än fem mål och ett assist.

Efter Villas ledningsmål svarade Västerås omgående med effektivt målskytte. Efter 30 minuter var ställningen 3-6 till Västerås, då hade Västerås skjutit sex skott mot mål och alla gått i mål. Villa tog time-out redan efter 15 minuter då Västerås hade ledningen med 2-5. Villa spelade därefter mer samlat försvarsspel och ändrade positioner på några gubbar. Västerås blev märkbart konfunderade över förändringen. Villa fortsatte att skapa många chanser och lyckades till slut reducera till 5-6 före halvtidsvila. Propagandabandyn med högt tempo, bollskickliga spelare och effektivt skytte fortsatte i andra. Västerås gjorde två mål på hörnor och Villa lyckades göra ytterligare fyra mål. . Matchrapport

IFK Vänersborg formkurva fortsatt bra! Överraskande och viktig seger mot Edsbyn med 6-4. Joakim Hedqvist matchvinnare med fyra mål i den TV-sända matchen inför 1 400 åskådare.

Sandviken AIK vann ”fjolårfinalen” mot Bollnäs. SAIK gick ifrån med 4-0 och segern såg given ut.

– Det är onödigt att jag står här och säger för mycket, men Bollnäs blev hjälpta av utvisningarna i alla fall, konstaterar SAIK-mittfältaren Linus Forslund, som hade pigga ben mot sin gamla klubb.

Tränaren Håkan Pettersson var mest upprörd över att inte också Bollnäs drabbades.

– Det är det man kan bli förbannad över. Visst, det kanske var sex utvisningar. Men då skulle Bollnäs också haft utvisningar i så fall, säger han till GD. Matchrapport