Tung förlust för Zorkij

Jenisej tog i dag ett rejält steg närmare seriesegern. Jenisej besegrade Start med hela 10-0. Lomanov och Bondarenko gjorde två mål vardera för hemmalaget. Samtidigt åkte Johan Esplunds Zorkij på en uddamålsförlust på bortaplan inför närmare 6 000 åskådare. Johan Esplund gjorde själv 3-3 och spelade fram till reduceringsmålet som betydde 2-3. Det räckte inte för hemmalaget Kuzbass vann med 6-5 där målet gjordes i 82:a matchminuten. Nu rykte Jenisej i från Zorkij med fyra poäng när två matcher återstår. Seger ger tre poäng i Ryssland. Jenisej har i sista omgången Dynamo Moskva, men det krävs även att Jenisej förlorar även nästa match för att Zorkij ska kunna bli ryska mästare. Dynamo Moskva kan ta andra platsen i från Zorkij.

Minimera skaderisken!

Inför avgörandet av säsongen så har domarna haft en genomgång för att stävja skaderisken. Man konstaterar att spelet blir snabbare och skaderisken ökar. Svenska Bandyförbundets regel- och domarkommitté (RDK) vill minimera skaderisken med hjälpa av ett antal fokuspunkter inför säsongsavslutningen.

Inför årets slutspel och kval har Svenska Bandyförbundets regel- och domarkommitté haft genomgång med inblandade domare med ett antal fokuspunkter som kommit fram efter utvärdering av säsongen så här långt.

– En viktig aspekt som man fokuserar på är att minimera skaderisker för Svensk bandys spelare då spelet hela tiden utvecklas och hastigheten ökar. Därmed ökar även skaderisken och bandyspelare har inte överdrivet mycket skydd på sig, säger Per-Erik Åhlund, ordförande i RDK till Svensk Bandy.

Fokus läggs bland annat på regelefterlevnaden gällande ben- och höfttacklingar, tackling av spelare som precis släppt boll, attacker av spelare efter avblåsning och fortsatt beivrande av hakningar, fasthållningar och direkta slag över armar och kropp.

– Vi har detta fokus för att säkerställa spelarnas säkerhet. Detta tillsammans med att se till att frislag och hörnor utförs på ett korrekt sätt gör förhoppningsvis att vi får en underhållande avslutning på säsongen för alla, säger Per-Erik.

Vad tycker du? Tyck till!