Välkomna tillbaka Ljusdal

Det var dramatik på Idrottsparken i Ljusdal när 3 100 åskådare såg sitt hemmalaget ta sig tillbaka till Elitserien efter seger mot Örebro med 4-3. I halvtid var ställningen till 2-1 och matchen var helt jämn. Målen gjordes av Tobias Björklund två i Ljusdal och Lars Buskqvist gav Örebro ledningen i matchen. I 73:e matchminuten kvitterade Björn Buskqvist till 2-2 på hörna. Ljusdal tog åter ledningen genom Jonas Pettersson i 80:e matchminuten. I 86:e matchminuten får Örebro återigen hopp om Elitseren då Björn Buskqvist på tennis kvitterar till 3-3. Örebro måste göra ytterligare ett mål för att ta sig till Elitserien. Istället för 3-4 så tar Ljusdal omgående ledningen med 4-3 i 86:e matchminuten genom Mathias Stavis. Då återstod det med tillägg hela nio minuter, men Örebro kommer inte närmare Ljusdal. Istället får Örebro kvala mot Sirius för att ta sig till Elitserien.

UNIK ur Allsvenskan

UNIK föll mot Falu BS, vilket även Skutskär gjorde mot Katrineholm. Samtidigt besegrade Finspång Västanfors- Det innbär att UNIK ramlar ur Allsvenskan trots en bra inledning på säsongen. Samtidigt får Skutskär och Finspång kvala sig kvar i Allsvenskan.

Boltic får kvala sig kvar

Nässjö besegrade Stjärnan och undviker att tvingas kvala sig kvar i Allsvenskan. Jagande Boltic och Frillesås förlorade sina matcher. Boltic föll knappt mot IFK Motala med 4-5 medan Frillesås föll mot Tranås med 7-5. IFK Motala går därmed ur serien med att vara förlust fria och endast två tappade poäng i två oavgjorda matcher. Motala är sedan tidigare klara för Elitserien medan Gripen tagit kvalplatsen. Gripen föll mot Jönköping med 3-1.

I dag avgörs Allsvenskan

Vilket lag direktkvalificerar sig till Elitserien tillsammans med IFK Motala från Allsvenskan? I dag kl 15:00 spelas den direkt avgörande matchen mellan Ljusdal och Örebro. Ljusdal har bättre målskillnad och blir serievinnare vid oavgjort. Örebro måste vinna. Det är klart att tvåan får chansen att kvala sig till Elitserien mot Sirius.

I kontraktsstriden gör UNIK, Skutskär och Finspång upp vilka lag som ska undvika följa klassiska Västanfors till div 1. UNIK (14 poäng -40) har Falu BS borta, Finspång (14 -43) har Västanfors hemma och Skutskär (14 -33) tar emot Katrineholm.

I södergruppen är IFK Motala klara serievinnare och därmed kvalificerade för Elitserien. Gripen är klara för kval mot Vetlanda. Stjärnan tvingas lämna Allsvenskan, medan Frillesås får kvala. Ytterligare tre lag gör upp om att undvika den andra kvalplatsen. Det är Boltic (15 poäng -1) som gästas av IFK Motala, det är Jönköping (17 +9) som gästas av Gripen och det är Nässjö (16 +1) som gästas av Stjärnan.

Samtliga matcher i norra gruppen startar kl 15:00 och i den södra startar matcherna kl 14:00.
Elitseriekvalet spelas onsdagen den 29 februari och lördagen den 3 mars. Det allsvenska laget börjar hemma och elitserielaget får avsluta på hemmaplan. Resultaten i de båda matcherna räknas ihop och vid lika avgörs, vilket lag som har gjort flest mål på bortaplan.