Elitserien: Vetlanda ”klara” för slutspel

980x240_FINAL

Bollnäs liten Broberg L Bollnäs föll i hälsingederbyt mot Broberg. Därmed grusades Bollnäs planer för slutspel rejält. Liten chans fortfarande, men fyra poäng på två de två återstående matcherna är ett måste.

Edsbyn sm Vetlanda L Edsbyn slog Vetlanda med 8-4 och återtog fjärde platsen. Vetlanda är trots förlusten i det närmaste klara för slutspel. Fyra poängs försprång och en målskillnad som bör vara tillräcklig.

Hammarby sm Västerås SKHammarby besegrade Västerås med 4-0 och är fortsatt med och hotar Sandviken om seriesegern. Västerås passerades av Edsbyn i och med förlusten.

KungälvSM SAIK S liten Kungälv höll jämna steg med Sandviken, men segern till SAIK skrevs till slut till 2-5. 1 400  såg SAIK leda med 1-0 I halvtid och jubla när Jakob Jenefeldtkvitterade på hörna i inledningen av andra halvlek.

GAIS L VillaSMGAIS var utspelat av Villa Lidköping efter första halvlek, men ledde i halvtid med 3-2. Villa fick en smakstart med två tidiga mål från David Karlsson. Med vinden och regnet i ryggen var Villa dominansen stor. 0-3 hängde i luften. Petter Björling hade ett skott i ribban, men istället var det GAIS Jimmy Jansson som både reducerade och kvitterade på två välplacerade skott i 39:e och 43:e matchminuten. Kvitteringen kom på hörna. Det räckte inte med det. På ett frislag från halvplanen damp bollen ner framför mål och påpassligt slog Viktor Wareborn in ledningsmålet för GAIS i första halvleks sista sekund. I andra halvlek var det Villa som prövade ”skottlyckan”. Johan Malmqvist drog till bollen från lång håll och Villa hade kvitterat. Villas spel hackade i motvinden i andra halvlek. GAIS bjöds på bra chanser när Villas passningsspel blev fina bjudningar till GAIS. I 72:a matchminuten provade Lars Fall på ett distansskott där Jesper Bryngelsson höll sig framme och återgav Villa ledningen. GAIS ger aldrig upp. Tony Eklind kvitterade direkt. Kvällens tremålsskytt David Karlsson var mannen som skulle få sätta punkt för målskyttet när han på en hörna fastställde slutresultatet till 4-5.
Sirius sm 181sm Kalix Sirius tog sin tredje seger för säsongen när Kalix besegrades med 4-2. Comebackande Viktor Broberg blev matchvinnare med sina två mål som betydde 3-2 och 4-2. Sirius lämnade över jumboplatsen till Ljusdal som besegrades av Vänersborg med 1-5.