Vetlanda vann över Vänersborg

Vetlanda vann överraskande över IFK Vänersborg i dagens träningsmatch. Det blev 6-3 till hemmalaget efter 4-2 i halvtid. Vetlanda fick en drömöppning med två mål under de fyra första minuterna på matchen och mittfältaren Jesper Jonsson svarade för båda framspelningarna. Nyförvärvet från Tranås BoiS, William Sjöberg, gjorde två mål och assisterade till ett mål för Vetlanda. Christoffer Fagerström blev tvåmålsskytt för Vänersborg. Enligt Vetlanda BKs hemsida svarade Fredrik Rinaldo för flera sevärdheter och fina målgivande passningar. Jesper Jonsson och Simon Hagström fick positiv kritik på Vetlandas hemsida. Trots sexton hörnor (9-7) gjordes inget av målen på hörna, enligt matchrapporten.

I söndags besegrade elitserienykomlingen Ljusdal Sirius med 3-4 i Uppsala. – Första halvlek var bedrövlig från vår sida. Det var nog vår sämsta insats någonsin, säger Siriusforwarden Alexander Mayborn till UNT. I paus var ställningen 0–2 efter två mål av gästernas Jonas Engström och Jonas Pettersson.
– Sättet vi uppträdde på var inte okej. Vi slog enormt mycket felpassningar och bjöd på deras mål. I paus bestämde vi oss för att gå ut och köra. Vår publik ska inte få se oss så här, avslutar Mayborn till UNT. Sirius vann andra halvlek med 3-2. – Vi vinner helt rättvist, vi är bättre än Sirius i den här matchen, säger Ljusdal målskytten Jonas Engström till Ljusdals-Posten. – En av våra bättre halvlekar under denna försäsong, vårt passningsspel var riktigt bra, sa LBK-tränaren Björn ”Böna” Eriksson till tidningen.

Det gick inte lika bra för elitseriens andra nykomling, IFK Motala. Västerås SK slog IFK-laget med 9-1 där Magnus Joneby gjorde fyra mål för VSK. – Lyckas vi spela såhär stabilt även i fortsättningen kommer vi definitivt bli ett topplag denna säsong, säger tränaren Stefan Jonsson till VLT.se

Allsvenska IFK Rättvik besegrade finska Veiterä med 6-5.
Allsvenska Frillesås besegrade div-1 laget Surte med 5-2.
Allsvenskarna Borlänge och UNIK spelade 7-6. UNIK besegrade idag div-1-laget Selånger med 6-3.