Den jämna Elitserien fortsätter

Spela bandy på Oddset? Svenska Spel

Den otroligt jämna elitserien fortsätter i kväll med fyra matcher. – Det skiljer bara tre poäng mellan de åtta första lagen och det är jätteroligt för bandyn, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist inför kvällens match på Tjustkulle i Vetlanda, till GD.

Två revanschsugna lag möts på ön. Då Edsbyn spelar mot Tillberga. Edsbyn föll överraskande mot IFK Vänersborg i helgen och är säkerligen revanssuget. Tillberga har inte hittat rätt.

Broberg form kan anas vara på uppåtgående. I kväll möter man IFK Vänersborg, som säkerligen kommer att spela mycket defensivt. Det kan straffa sig mot ett lag som kan de där med hörnor. Broberg får troligen klara sig utan Ted Berström, enligt Hela Hälsingland. En ledbandsskada som han ådrog sig på träning.

– Vi har bara spelat sju matcher än av den här säsongen men visst har vi fått en riktigt bra start och bara förlorat en match. Vi har fokuserat på det vi ska göra och spelet har stämt bra hittills. Nu möter vi Sandviken som är ett ruskigt bra bandylag och med all rätt tippat som mästarkandidater. Men vi siktar på att göra en bra match här hemma och förhoppningsvis kan vi störa dom i alla fall. Vi har inga skador utan hela truppen finns tillgänglig, säger Mattias Rehnholm, tränare i vetlanda.

– Vi har gjort några riktigt bra matcher på slutet och det känns som om vi är på gång. Vi vet att det blir tufft mot Vetlanda men ska försöka hitta samma bortaspel med en bra defensiv som vi hade mot både Edsbyn och Kungälv. Klart vi vill vinna och behålla serieledningen över uppehållet. Vi spelar med exakt samma lag som senast mot Boltic, säger Thony Lindquist tränare i SAIK.

Villa fick inte ordning på försvarsspelet sist då Johansson och Johan Andersson olyckligt kolliderade. Johan Andersson väntas spela. Johan kan inte vara med i landslagsturningen i Ryssland tillföljd av stor infektionsrisk då det väntas bli kallt. För Martin Johansson som fick hjärnskakning och en nackskada ser det dessvärre ut att bli vila som gäller. Sedan tidgiare är Daniel Skoog, försvarsspelare i Villa långtidsskadad.

Elitserien
19:00 Broberg/Söderhamn – IFK Vänersborg
19:00 Edsbyns IF Bandy – Tillberga Bandy
19:00 Vetlanda BK – Sandvikens AIK
19:00 Villa Lidköping – HaparandaTornio

Läs också