Vilket lag vinner SM-Guld och vilka lag spelar SM-final?

Det är bara ett par dagar kvar innan elitseriesäsongen drar igång med repris på fjolårets SM-final: Villa Lidköping BK – Sandvikens AIK i Lidköping. Det var inte bara SM-finalen som Sandviken vann med uddamålet, även elitserien vanns med ett enda mål i seriens sista omgång. I fjolårets inledande match vann Sandviken stort mot Villa i Lidköping. 

 

I SM-finalen räddades ett slutkört SAIK av klockan. Villa som låg under med 5-1 var så när på att hämta in underläget. Det slutade 6-5 till SAIK, men Villa hade både bud på mål och straffar. För dig som vill få en tillbaka blick på fjolårets final finns bl a DNs direktrapportering.

Blir det finalrepris mellan SAIK och Villa i år eller ska Hammarby, Edsbyn, Bollnäs eller Västerås SK ha med striden att göra. Kungälv SK nämns som ett lag som kan vara med och störa. IFK Vänersborg har ett ugnt och utvecklingsbart lag med många talanger som helt klart kommer att vara med att fightas på allvar framöver.

Villa har visserligen slagit Sandvikens AIK i en träningsmatch, men SAIK har nått längre i både Svenska Cupen och World Cup. Villa är dock favoriter enligt Svenska Spel och ger 2,40 ggr pengarna vid SM-Guld, medan SAIK ger 3,75. En final mellan Edsbyn och Villa Lidköping ger lägre odds, halva, jämfört med SAIK – Hammarby. Se bilderna nedan och t v.

Spela på Oddset?

Läs också