Arena

Gädjebesked för värmlandsbandyn och bandy i Karlstad. På Boltics hemsida skriver en glad och stolt ordförande: – Så var stunden här. Vi kommer att få en ny arena att spela våra matcher på, och det blir inomhus.

Efter många många års slit från bandyvänner i Karlstad, blev det idag äntligen klart. Kommunen och politiken tog idag ett beslut om byggstart för nya Tingvalla arena 2020.
De senaste åren har Boltic tillsammans, med de andra skridskosporterna drivit en process för att få till en arena.
För ca ett år sedan intensifierades detta jobbet och vi tog steget och skissade på denna arena som nu ska byggas.
Arenan är enligt skiss lik Vetlandas och Broberg-Söderhamns arena. Det ska finnas kapacitet för ca 1 500 åskådare, med kafeteria och faciliteter som en modern idrottsarena kräver. Mer information om arenan kommer framöver när läget blir skarpt. Preliminär byggstart är under 2020.
Äntligen kommer vi nu få fina förutsättningar att träna och spela matcher,  kunna välkomna publiken som slipper stå i regnet och frysa. Vi hoppas och tror också att detta kommer att bidra till att en större andel ungdomar kan börja spela bandy.
En sådan här dag skänker vi också en tanke till Ingvar Klang, som varit med och jobbat hårt för att få till den här arenan, tack för allt Ingvar.