SM: Tränarna tror också på Villa!

Hälften av elitserietränarna i bandy håller Villa som favorit till SM-guldet.
– Det är oerhört roligt. Det är ett kvitto på att vårt arbete de senaste åren ger resultat nu. Jag tror att alla tränare vill vara i den här positionen, sedan är det upp till oss att hantera den, säger Villa/Lidköpings tränare Ari Holopainen till Radiosporten. Förra säsongens svenska mästare Sandviken, som finalslog just Villa/Lidköping, väntas bli den främsta utmanaren om SM-guldet tillsammans med Edsbyn och Hammarby.
– Jag har följt VSK i många år nu och sett det hårda arbete som de har gjort och det påminner mycket om vårat arbete som vi har gjort i Villa, säger tränaren Ari Holopainen.

Holopainens Villa/Lidköping som tippas av de flesta att vinna SM-finalen som i mars spelas på nya nationalarenan i Solna drar igång årets elitserien med att på lördag möta den andra guldfavoriten Sandviken. Övriga lag premiärspelar på onsdag då VSK tar sig an Kungälv på hemmaplan. Och Ari Holopainen har fastnat för nåt i VSK:s spel som gör att han tror att de kan ta sig till final. – Jag tycker VSK vågar spela sitt eget spel och vågar spela anfallsinriktad bandy och orkar de spela det i 90 minuter, match efter match då kommer de gå långt, säger Holopainen till SR.

Läs också