GAIS inleder i Ale

Som Bandyworld skrev för ett antal veckorsedan kommer GAIS att inleda sina första matcher i Elitserien inomhus. Det varma vädret i Göteborg omöjliggör isspolning på Arena Heden. Premiären mot Vetlanda på onsdag om två dagare spelas i Ale Arena. – Det känns bra att veta att både spelare och åskådare får garanterat bra väderförhållanden i Ale Arena, säger GAIS sportchef Kenth Hultqvist till Svenskbandy.

I fjol fick flera lag sena inställda matcher när de skulle besöka GAIS och Göteborg. Nu har GAIS planerat för att det kan bli Ale som reserarena, vilket GAIS säkerligen kommer att tvingas att göra tills man har en egen inomusharena i Göteborg. Hemma matchen mot Bollnäs lördag 3 november kommer att spelas i Ale Arena. Det är redan beslutat, det kan bli fler matcher.

Trots isbristen på hemmaarenan Heden kommer GAIS-tränaren Jonas Holgerssons gäng väl förberett till seriestarten. I torsdags spelade laget den sista uppladdningsmatchen borta mot Vänersborg, där slutresultatet blev 9-5 till GAIS.

– Vi har förberett oss sedan mitten av april. Från den fjärde september har vi på stor is utvecklat oss vidare. Ska bli spännande och roligt att testa våra krafter när nu äntligen serien drar igång, säger Jonas Holgersson till Svenskbandy.

Läs också