Allsvensk premiär!

I morgon fredag är det allsvenskpremiär med match i vardera i den norra och södra gruppen. Falu tar emot Katrineholm VBS i den norra och Nässjö IF spelar mot Mosseruds GF i den södra.

Nässjö förväntas tillhöra toppen i allsvenskan med bl a nyförvärvet Magnus Karlsson från GAIS och Jesper Henriksson från Tranås. Magnus Karlsson uppgavs i höstas vara på väg till Ryssland, men det är klart att det inte blir något av det. Nässjö slog sin allsvenska kollega Mölndal med 5-3 i genrepet. Resultatet uppges från Nässjöhåll vara i underkant. Nässjö har spelat Koza-cup där man efter gruppförlust mot Jönköping fick spela om fick spela om tredjeplatsen mot Tranås. Jönköping vann finalen mot Finspång, medan Nässjö besegrade Tranås. Nässjö får dessutom förmånen att spela i sin nya arena i vinter. Kan vi förvänta oss en publik på närmare 1 000 i seriepremiären? För motståndet står nykomlingen Mosserud, vars tränare Per-Erik Saikoff har fått jobba med defensiven under hösten. Forne forwarden Henrik Larsson har nu flyttat ner till backlinjen. Mosserud föll i genrepet mot div 1-laget Otterbäcken med 3-1, men vann dessförinnan mot seriekollegan Blåsut.

Falu BS siktar på att hålla till i toppen av den stenhårda norrgruppen där Örebro SK får anses vara huvudfavorit.
Faluns trupp har tunnats betydligt. Nya är Niklas Stjärnlöf från Skutskär och Willy Johansson från Hammarby. Falun får en ung trupp med en snittålder på under 21 år. Kännbara förlust i Mikael Jernberg som gått till Bollnäs. Veteranerna Anders Westin och Jonas Henniger samt Fredrik Wennerblom har lagt sina skridskor på den berömda hyllan. Erik Stoor återvänder till allsvenska grannen Borlänge.
Falu BS gjorde en fint genrep mot ryska Abakan där man vände underläge 1-2 i halvtid till seger 3-2. Premiärmotståndarna Katrineholm och Falu BS har mötts två gånger under försäsongen och vunnit var sin match. Möjligen har lagets långa försäsong på åtta månader gjort att man hade svårt med att hålla borta tankarna från seriepremiären. KVBS satsar på stark defensiv och få till bra omställningslägen. Bra tålamod och värdera lägena i offensiven. Det fungerade inte i genrepet mot Finspång, som man själva betraktar som ett bottennapp. Målsättningen är att närma sig topplagen i serien där fjolårets nedflyttade elitserielag Tillberga och Kalix spelar.

Du kan tippa vinnare i Allsvenskan här och så här ser oddsen ut: Här kan du spela Bandy på

Läs också