Elitserien: Seriefinal i kväll! X-t saknas i laguppställningen

Stefan Erixon saknas i den uppställning som meddelats från Hammarby i dag. Villa Lidköping och Hammarby möts i kvällens enda elitseriematch. Serieledande och obesegrade Hammarby vann mot Broberg i fredags med stora siffror, medan Villa Lidköping samtidigt föll mot Edsbyn efter svag laginsats defensivt och fick inkasssera sin första förlust. De båda lagen möttes i Svenska Cupens kvartsfinal och Villa drabbades av ett par tidiga skador som ställde till det. Till dagens match är det så här långt 2 650 sålda förköpsbiljetter. En publiksiffra på över 3 000 är att vänta.

Magnus Nordin uppger för Bandyworld att Villa Lidköping kommer att göra tre förändringar inför kvällens match jämfört med fredagens match mot Edsbyn. Johan Malmqvist går in på högerbacken istället för Daniel Skoog, Henrik Larsson går in som forward istället för Tim Persson. Som junioravbytare kommer Simon Artig in istället för Martin Hagman.

– Blir en tuff och fysiskt match. Ska bli riktigt kul och alla är laddade, lovar Villatränaren Magnus Nordin till NLT. Det är sådana här matcher man vill spela med mycket folk på läktarna och mot ett riktigt bra lag. Nu ska vi uppträda som ett lag och inte en och en, säger Magnus Nordin vidare.

NLT ställer frågan Vad är viktigast i kväll?  – Att vi spelar vårt spel. Att vi har fart på bollen och är noggranna. När vi spelar på många spelare får motståndarna det svårt i längden. Gäller också att vi går dit rejält i närkamperna.

Vad ska ni främst se upp med oss Hammarby? – Deras omställningar. Dom kommer att ta hem hela laget och vänta på att vi ska tappa boll på mitten. Men det är upp till oss – kommer vi upp i rätt nivå är vi svårslagna, lovar Villatränaren till NLT.

Se intervju med Jesper Ericsson från Villas webbstudio:

Hammarbystränare önskar gärna lägga över favoritskapet på Villa Lidköping och säger så här inför matchen på Hammarbyshemsida:
-Det ska bli jättekul att mäta sig med ett så bra lag. De är ju den här säsongen favoriter till SM-guldet, ja till nästan allting som går att vinna. Vi ska göra vårt allra bästa, men det blir jättetufft att slå dem i deras hemmaarena.

Hur blir laget?
-Som senast. Vi ställer upp med samma lag som i matcherna mot Vänersborg och Broberg

Var det Broberg som var dåliga eller Bajen som var bra?
-Det var förstås en kombination. Jag såg dem ju i deras vinstmatch mot Edsbyn på onsdagskvällen och det är absolut inget dåligt lag. De är riktigt bra, men mot oss fungerade det inte.

Läs också