Vetlandas förlustnolla sprack

Ljusdal vill spela bandy och då blir det mål, sa Martin Söderberg i Edsbyn inför matchen till en av Hälsingetidningarna. Och det tackade Martin för och gjorde tre mål för sitt lag när Ljusdal besegrades med 2-9. Ljusdal släppte in färre mål än serieledarna Villa Lidköping, men gjorde inte lika många mål. En straff skjöts över. Det var klasskillnad mellan lagen, även om Edsbyn bara ledde med 3-0 i halvtid. I början av andra ökade Edsbyn tempot med Daniel Liw i spetsen. Edsbyn går förbi Hammarby i tabellen och ligger två nu.

Västerås tog en viktig seger i slutspelskampen när man besegrade Bollnäs på Sävstaås inför 1 711 åskådare. Bollnäs defensiv fungerade inte denna kväll. Västerås fick god hjälp av Bollnäs som var sist på bollen (självmål) vid två av målen. Utöver de båda självmålen så hade Västerås god utdelning på sina hörnor med fyra hörnmål och på en straff. Västerås vann med 2-8 (2-4). Jonas Nilsson blev tvåmålsskytt för Västerås. Västerås klättrar i tabellen till sjätte plats, medan Bollnäs faller till tionde plats.

Sandviken var det bättre laget på Studenternas inför 1 300. Sirius var i ledningen vid 1-0 och 2-1, men Sandviken kom igen och dominerade även om man inte skapade många målchanser. Sandviken vann med 3-6. Viktor Broberg missade ånyo en straff för Sirius, men då matchtiden stod på fulltid hade ett mål endast av betydelse för målskillnaden. Det kan vara nog så viktigt när de olika strecken för kval och slutspel dras och serien är färdigspelad. Viktor Broberg gjorde två mål för Sirius. Lika många gjorde Johan Löfstedt och Christoffer Löfstedt för SAIK. SAIK upp på femteplats. Sirius ligger nu på nionde plats och nedanför slutspelstrecket.

Vetlandas förlustnolla spräcktes av Kungälv som vann den jämna matchen. Segerskytt blev Mattias Johanssons 1-2 mål som kom i den 65:e matchminuten. I samband med Time-out tvingade Jonas Kandell Vetlandas lagledning upp på läktarn och gav Vetlanda tio minutersutvisning. Slutminuterna blev dramatiska. Kungälv missade en straff som kunde ha gett 1-3. Istället hade Vetlanda tre skott på mål under sista matchminuten, utan att få till en kvittering. Vetlanda ligger fortsatt över slutspelstrecket. Kungälv upp på fjärde plats. Vetlanda har Ljusdal nästa match återigen på hemmaplan. För Kungälv är det Sirius som väntar på Skarpe Nord.

Vänersborg besegrade GAIS i det västsvenska derbyt med 4-3. GAIS hade ett par riktigt bra chanser att få till kvittering i matchens slutskede. Olle Sundin hade ett skott ribban och Eric Claesson missar en straff. Ånyo kommer Vänersborgs mål på fasta situationer. Samtliga fyra mål kommer på hörna. Detta utan avstängda Joakim Hedqvist som får vila även kommande match mot Västerås. Martin Röing gjorde två hörnmål för Vänersborg. Viktig seger för Vänersborg som tar sig upp på sista slutspelsplats som åttonde lag. GAIS ner till tolfte plats. – Det är tidigt på säsongen, men det är lika viktigt att vinna nu som i slutet av serien. Jag är jäkligt nöjd mer vår insats. Vi följer vår plan, både försvarsmässigt och anfallsmässigt, säger Martin Röing till Radio Väst efter matchen.
Lyssna: IFK Vänersborg Martin Röing ”Det är klart att det är en viktig seger”

Broberg hade inga problem att besegra Motala trots Fryklunds frånvaro på grund av skada. Det blev till slut 7-3. Efterhalvtidsvila då ställningen var 4-0 närmade sig IFK Motala. Två snabba mål på fastasituationer gav ett hopp till östgötarna. Jonas Nygren svarade med att göra 5-2 bara minuten senare. Jonas och Janne Hauska blev tvåmålsskyttar för Broberg. Joel Edling (bilden) assisterade till två mål. Trots segern är Broberg kvar på kvalplats som elfte lag i serien. IFK Motala ligger tillsamamns med Ljusdal på 13:e respektive 14:e plats, ännu utan något poäng.

Läs också