Elitserien: Skräller Kungälv i Edsbyn?

Kungälv har chansen att bita sig fast i toppen på allvar om man i dag tar poäng eller vinner mot Edsbyn. Kungälv förväntas spela defensivt vänta på rätt lägen. Det skulle inte vara någon överraskning om det Mattias Hammarström som avgör till Edsbyns fördel på en eller annan hörna. För att skaffa sig hörnor är ju en riktigt bra målchans mot ett handbollsförsvar. Detta är inget som Tommy Österberg försöker dölja, vi kommer att spela riktigt defensivt, men satsa full kraft när man får anfallslägen.

I Stockholm spelar serieledarna Hammarby mot Sandviken. SAIK är i behov av poäng mot topplagen för att vara med och slåss om de fyra första placeringarna i tabellen. Hammarby har övertygat på sistone och radat upp segrar efter förlusten mot Villa Lidköping där årets enda poängtapp har kommit årets elitserie.

Villa Lidköping tar emot Vetlanda. Storpublik väntas som vanligt. 2 700 biljeter sålda och Villa har inte haft en enda match under 3 000 trots direktsända TV-matcher i TV4 Sport. Villapubliken får klara sig utan skadade David Karlsson och det är oklart läge på målvaktssidan på grund av att magsjukdom, rapporter Radio Skaraborg.

Jocke Hedqvist laddar för ”Hälsingederby”

Vänersborg och Bollnäs gör upp riktigt viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats. Bollnäs som varit nere i tabellens källare och vänt har en klart uppåtgående trend sedan det blivit ljusare på skadefronten. Vänersborg föll stort mot Sirius i snöoväder. I dag är det inomhus, bidrar det till bättre spel. Joakim Hedqvist blir ett litet eget Hälsingederby i kväll.

Broberg har möjlighet att stärka sin position i elitserien övre skikt, men tidigare år har man inte tagit chansen när man haft den. Sirius fick äntligen en seger i onsdags och kommer stärkta till Söderhamn, där man har allt att vinna och inget att förlora. Busväder i Hälsingland och i snöfall är Sirius starka.

Spela bandy på Oddset? Elitserie och allsvenska bandymatcher finner du på och


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Läs också