Spelarnytt: Björling förlänger med Villa

 U-23 Landslagsmannen och supertalangen Petter Björling förlänger sitt kontrakt med Villa Lidköping BK till och med säsongen 2015/2016.

Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson är mycket belåten sedan Petter signerat för de kommande tre säsongerna.
– Petter är en mycket viktig kugge för vårt lagbygge, säger Jonas och fortsätter:
– Under sina år hos oss har Petter utvecklats på ett fantastiskt fint sätt och vår förhoppning är att vi i honom funnit nästa generations Daniel Andersson. Det är en otroligt bra kille med båda fötterna på jorden och en fast målbild om att bli en av världens bästa spelare, med andra ord en klar tillgång för oss.

Villas tränare Ari Holopainen om beskedet att Petter är klar:
– Aah, fy fasen va bra, gött, gött, gött!!! Han kommer att bli en stor spelare i svensk bandy och en viktig spelare för oss i många år framöver. Petters spelsinne, teknik och fart bidrar till att han är användbar på flera olika positioner – gärna i den offensiva roll som han var så framgångsrik i senast mot Bollnäs då han gjorde hela sex poäng avslutar Ari.

Petter Björling om signeringen:
– Det känns fantastiskt bra att ha gjort klart med Villa. Vi har påbörjat en resa som skall leda oss till ett SM-guld är förhoppningen, den resan vill man ju givetvis vara en del av.
– Jag vill bli så bra som möjligt och hos Villa kan jag få förutsättningarna för att lyckas med det, säger Petter och fortsätter:
– I Villa har vi en fantastisk publik, jättefin arena och en välskött förening med klubbchefen ”Sparris” i spetsen. Vad mer kan man önska, skrattar Petter.
Jo, förresten, ett SM-guld eller två skulle inte sitta fel ,avslutar Villas nysignade supertalang.

Läs också