Spelarnytt: Anders Svensson klar för Dynamo Kazan

– Anders kommer inom kort att flytta till Ryssland för spel i ryska klubben Kazan i minst två säsonger, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson till bandybyn.se. Edsbyns IF Bandy önskar honom och hans familj all lycka framöver på äventyret österut. Vet att detta är något Anders strävat efter en längre tid och han är självklart välkommen tillbaks en dag. Vi inom Edsbybandyn kommer att prata om tiden före och efter Anders, han är en milstolpe i vår förening, säger Stefan Karlsson.

Anders Svensson – ny medlem i 100-klubben

Den välmeriterade målvakten befinner sig just nu i Abakan för spel med landslaget i Russian Government Cup. Under fredagens match mot Finland gjorde han sin 100:e landskamp. Anders blev därmed den 16:e medlemmen i den exklusiva 100-klubben, skriver Svensk Bandy.

Det var nära redan i höstas

– Jag är 37 år och jag kände att jag måste ta chansen nu när den dök upp. Det är väl mångas dröm att kunna tjäna lite pengar på den sport man älskar och håller på med, säger Anders Svensson till Ljusnan.

Det var under World Cup i Edsbyn som den första kontakten togs mellan Svensson och Dynamo Kazan, skriver Ljusnan.

– Jag fick en förfrågan under cupen och det lät både intressant och spännande så jag tackade ja. Sedan var det meningen att allt skulle vara klart innan serien drog igång här hemma och att jag inte skulle spela för Edsbyn den här säsongen. Men allt drog ut på tiden och i slutet på november ringde Kazan och sade att de inte hade några pengar. Så då trodde jag att det hela var över.

Läs också