Eltserien: Äntligen dags för ny omgång

Elitserien och Allsvenska bandymatcher finner du på

Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Efter helgens landskampsturné där U23 landslaget stod för det positiva så är det dags för fyra matcher i elitserien.
Villa Lidköping tar emot IFK Kungälv i västsvenskt derby. Villa som föll på Skarpe Nord har så här långt vunnit allt på hemmaplan. Villas Patrik Gustafsson och Petter Björling har varit i väg med landslaget. Daniel Andersson stannade hemma för att bli kvitt sin sjukdom. IFK Kungälv hade i väg sina finska landslagsspelare Mikko Lukkarila och Markus Kumpuoja och tränare Tommy Österberg, finsk förbundskapten. Dessutom har Mattias Johansson, Andreas Berggren Eckerth, Axel Ekholm och Rasmus Andersson varit i väg på olika landslagsuppdrag.

IFK Vänersborg spelar sin första match med sin nya tränare Stefan Karlsson. Senaste matchen mot Broberg saknades tränare. Vänersborgs unga spelare, Didrik Land, Norge, Petter Andersson och Christoffer Fagerström har varit i väg på landslagsuppdrag. I dag tar Vänersborg emot Sirius. Erkenboron står i mål istället för avstängde Gabriel Bridholm.
Vänersborg gör en del förändringar Henric Eriksson på vänsterhalven. – Det är en stabil spelare som har goda kvalitéer både defensivt och offensivt. Långt tillbaka så har han spelat på den positionen förut, säger Karlsson till IFKs hemsida.
Kommer vi få se några förändringar i spelet i morgon mot Sirius? – Förhoppningsvis får vi till en del saker, det känns som vi kommer vara bra i morgon. Vi ska försöka ha mer passningar inom laget, spela mer på motståndarnas planhalva och vara mer agressiva i vårt defensiva spel. Vi är spända på vad vi kan prestera nu och alla är förväntansfulla och längtar efter att få spela. Jag hoppas att vi nu tillsammans kan skapa någonting bra och att vi får bra drag både på plan och på läktaren, avslutar Stefan.

I Motala möts de båda nykomlingarna i ett returmöte. Motala vann det första mot Ljusdal. Båda lagen har plockat poäng på sistone. Motala slog Kungälv före uppehållet. Ljusdal har haft i väg Mathias Stavis i den norska truppen som spelade landskamper mot Finlands U23 i helgen.

GAIS tar emot serieledarna Hammarby på Heden. GAIS som före uppehållet höll jämna steg mot Sandviken, men föll mot ett bra lag. Målskyttet har varit GAIS problem i vinter. Möjligen har Tobias Andersson hittat målformen. I helgen gjorde han två mål när Rysslands U23-lag besegrades.

Läs också