Eltiserien: Laddat för Hälsingederby i kväll!

Elitserien och Allsvenska bandymatcher finner du på

Handla julklappar i sista minuten? Titta in hos HappyDay och få ”sista minuten tips!

I kväll blir det ett laddat möte mellan Ljusdal och Bollnäs. Storpublik att vänta till idrottsplatsen i Ljusdal. Hemmalaget gjorde en stark vändning senast mot Motala, vände 0-3 underläge till 6-3-seger. Bollnäs har fått vila sig friska efter det stora nederlaget i Lidköping före landslagsuppehållet i helgen.

– Vi vill hitta tillbaka till den där perioden då vi hade fyra raka segrar, det är det vi tar med oss, säger Patrik Larsson till Ljusnan i dagens upplaga. Snedsteget i Villa har vi bara lagt åt sidan utan att analysera det mer, det blev konstiga förutsättningar där. Jag hoppas också att vi kan ställa upp med den startelva vi tänkte när säsongen började, undantaget Timo (Oksanen) och Robin (Ehn).

Sirius och Villa Lidköping möts i den uppskjutna matchen på grund av snöovädret häromveckan. Villa har visat bra form, men har haft sjukdomar som möjligen sitter i på sina håll. Sirius fick stryk senast med bland annat Putte Johansson på skadelistan. I Sirius är Ilja Grachev tillbaka i träning, men Putte Johansson jobbar på med sin rehab och hoppas vara tillbaka till annandagsmatchen mot Hammarby, skriver Sirius. Joel Wigren vilade från kvällens träning på grund av en inflammation i foten och inväntar besked. Viktor Broberg, Sirius med Villa som moderklubb säger så här om matchen: -Dom har gått rent hemma och är som vanligt väldigt starka där. Historiskt sett har dom varit svaga borta men nu har de en riktigt bra trupp och vi har all respekt för Villa men vi tror också på själva och vet att vi absolut kan störa dom när vi spelar bra, säger Sirius skyttekung till Sirius hemsida.
Vila gör en del förändringar: – Nu har ”Prinsen” tränat på bra och gjort flera matcher i Laik. Vi har tidigare pratat om att det vore lagom att göra comeback runt årsskiftet, säger Ari Holopainen till NLT i dagens upplaga. Om de övriga ändringarna säger Ari så här: – Henke (Larsson) har varit förkyld och var helt slut efter Kungälvsmatchen. Petter (Björling) var sliten efter matcherna i Ryssland, men har visat strålande form. Vi har en bra trupp och den ska vi använda nu när det är så många matcher.

Edsbyn tar emot Vetlanda och Sandvikens AIK tar emot IFK Motala. Edsbyn och Sandviken är båda storfavoriter i de båda matcherna. Edsbyn som haft flera spelare i Ryssland kanske påverkas negativt av det. Bandyworlds farhågor bekräftas av Edsbyns tränare Tomas Liw: – U23 var ju bara borta en kortare tid, men de spelade matcher som sliter. Daniel Välitalo förfrös sig i Ryssland och Jonas Edling hade nåt sår på en fot, men jag räknar med att de ska spela mot Vetlanda, säger Tomas Liw till Ljusnan.

För Vetlanda kom uppehållet lägligt. Efter en bra start och laget varit i en tungperiod. Dags för en positiv vändning? SAIK visade klass mot GAIS på Heden senast och även ett riktigt bra Motala kommer att få det svårt i kväll.

Uppdateras under dagen med besked om skador, sjukdomar och nya kommentarer.

Läs också