Elitserien: Tappar topptrion poäng i kväll?


I dag ställs serieledarna Hammarby mot regerande svenska mästarna Sandvikens AIK. ”Trots tränarbytet” har energin försvunnit ur laget i slutet efter jul, men seger sist mot Motala. Hammarby har fortsatt att plocka segrar. Frågan är hur länge laget ska klara det. Hammarby förfogar inte över en särskilt bred trupp och det täta programmet kan komma ställa till det för dem. Ulf Einarsson har ljumskproblem och spelar inte i kväll. Till Gefle Dagblad säger tränare Magnus Brodén att man inte riktigt varit på topp de sista matcherna, men det är inte tunn trupp och slitna spelare som han tar upp i intervjun. – Vad det beror på vet jag inte, men vi har haft bedrövliga träningsmöjligheter på sistone eftersom isen varit så dålig Hammarby. Serien har vänt och senaste mötet vann Hammarby med 6-4 på hemmaplan. Sandviken ställer upp med bästa manskap.

Kungälv föll senast mot Hammarby och vann knappt mot IFK Motala i senaste hemma matchen. Matchen mot Motala tycker tränare Tommy Österberg att man borde ha vunnit med större siffror. Kungälvs svacka kom i matchen mot Hammarby före jul. Kungälv var med i matchen, men tappade anmärkningsvärt mycket i andra när Hammarby klev upp lite hårdare. I senaste matchen bort mot Hammarby föll Kungälv ur ramen i en kvart, men var i övrigt med i matchen och oavgjort säger Mikael Lindberg inte hade man hade varit oförtjänta av. Match i matchen är att båda lagen har nya målvakter. Anders Svensson är på resande fot till Dynamo Kazan, där han troligen avslutar sin karriär. Istället är det U23-landslagsmålvakten Henrik Karlström som står. I Kungälv kan det bli junioren Victor Lindblom eller nyförvärvet Hannu Kauttio från Haparanda som står.

Vetlanda fick rejäl pisk av Villa och returen i dag är viktig för laget, om laget ska haka på striden om en slutspelsplats. Hammarby och Edsbyn vann med uddamålet i Vetlanda och Villa har inte visat samma form som man gjorde innan jul. Villa har möjligen Sveriges bredaste trupp. Utanför laget i dag står rutinerade spelare som Peter Karlsson och Daniel Skoog och talangen Petter Björling bland flera. Henrik Larsson och Johan Malmqvist är tillbaka i laget. Henrik Larsson saknades sist med sitt fartfyllda spel.

GAIS har börjat plocka poäng på löpande band med lite bättre utdelning på de chanser man skapat. GAIS har också haft ett spel som går på fler spelare och där fler vill ha bollen jämfört med inledningen av elitserien. Ljusdal har hängt med i matcherna, men har inte plockat poäng på sistone.

Sirius var väldigt nöjda med första halvan av första halvlek mot Villa senast. Trots flera spelare som saknades på grund av skador ledde man med 4-1. Frågan är dock om det var Sirius som var bra eller Villa som var svaga i inledningen. Gjorde Sirius Villa svaga? Hönan eller ägget? Upp till bevis i dag mot Broberg. Sirius har bara vunnit en av åtta matcher på Studenternas denna säsong. Möjligen längtar man in i Relita hallen. Till Unt säger tränare Gabrielsson att det bara förlusten mot Sirius man inte spelat bra på Studenternas.

Västerås förväntas slå IFK Motala i kväll i ett öde bygge? Västerås snittar bara 1 431 så här långt. ABB Arena har inte lyft intresset för publiken som det har gjort för Edsbyn, Vetlanda, Villa Lidköping och Vänersborg. Jonas Nilsson i Västerås fick en knäskada senast i matchen mot GAIS där man tappade 0-2 ledning till 2-2. Lillis Jonsson är nöjd med senaste bortamatcherna:

Läs också