Allsvenskan: Klassiska lag möts i kväll

Nässjö IF med 56 säsonger i högsta serien tar i kväll emot Boltic med 32 säsonger i högsta serien. Nässjö har halkat ner till 17:e plats i maratontabellen och Boltic har under innevarande säsong passerats av Ljusdal och Hammarby och ligger nu på 13:e plats i den tabellen.

Jakten på återkomst i högsta serien fortsätter. Nässjö har till i år fått sin inomhushall medan Boltic längtar efter sin. Nässjö på åttonde plats i den södra allsvenska tabellen vann en viktig match i lördags borta mot Mölndal. Det blev seger med 6-5 efter att man tvingats spela med en man kort under hela andra halvlek sedan Viktor Lindqvist fick grovt matchstraff. Viktor är därmed avstängd i dagens match.

Boltic föll tungt borta mot Tranås i lördags. Boltic var med i matchen länge och väl efter att ha hämtat upp ett 0-2 underläge. Tranås gjorde två psykologiskt viktiga mål med 3-2 strax före och 4-2 direkt efter halvtidsvila. Boltic lyckads inte få till en reducering istället rann Tranås ifrån med att göra ytterligare tre mål innan Boltic reducerade till 7-3. Mikael Bood och Pål Hansen spelade inte hela matchen, utan utgick på grund av ljumskproblem.

Spela allsvenskan bandy på här på

Läs också