Elitserien: Älvaslaget gäller en plats om slutspelet? Andreas Bergwall skadad


Spela elitserie- och allsvensk bandy påhär på

I dag blir det nytt stenhårt västsvenskt derby mellan IFK Vänersborg och IFK Kungälv. Kampen om slutspelsplatserna har spetsat till sig rejält. Vänersborg får klara sig utan avstängde Marcus Sixtensson Ottosson även i kväll. Kungälv kommer säkerligen revanschsugna efter en svag första halvlek senast mot Broberg Söderhamn. Kungälv kommer att göra en del ändringar. Vilka vill inte Tommy Österberg gå in på, men säger till klubbenshemsida att Pertti Virtanen åter kommer att så i Kungälvs mål.

Edsbyn har som bekant tappat Anders Svensson till Dynamo Moskva och fick Henrik Karlström skadad senast mot Västerås. Edsbyn satsar vidare på 18-årige Erik Persson. I dag står formstarka GAIS för motståndet. Avsaknaden av Magnus Muhrén hindrade inte GAIS från att besegra Kungälv i söndags. GAIS haft matchfritt sedan dess.

Hammarby tar emot IFK Motala. Inget annat än seger för hemmalaget är att vänta. Hammarby har också fått vila sedan i måndags. Men två skador har drabbat Hammarby. -Agge Elebring fick en allvarlig skada i söndags. Vi trodde först att det var en lårkaka, men vi såg att det var något värre och Agge lade in sig på SöS för observation. Där öppnade man låret och gjorde ett ingrepp. Tyvärr blir det ingen mer bandy för Agge den här säsongen.

-Andreas Bergwall skadade sig också, han sträckte en ryggmuskel. Det är redan mycket bättre, men Patrik Hedberg kommer att stå i morgon med U20:s Emil Paulin-Ström på bänken. I övrigt blir det samma lag som sist, säger Magnus Brodén till Hammarbys hemsida.

Häftig match väntas mellan formstarkalagen Broberg och Sandvikens AIK och en match mellan Bollnäs och Vetlanda som båda har fått rejält stukat självförtroende.

Sidan kommer uppdateras under dagen.

Läs också