Bandy-VM: Ryssland Världsmästare!

Ryssland spelade mer svenskt än Sverige. Ryssland ägde bollen och tog rätt beslut. Hans Andersson saknades förstås i det svenska spelet. Sverige körde sig trötta och körde mycket en och en och Ryssland hade lärt sig det svenska spelet. Tyvärr fick domaren huvudrollen.

Besvikelsen var förstås stor i det svenska lägret efter matchen. Tvåmålsskytten i Sverige Daniel Andersson sa efter matchen att det oerhört tråkigt att spela så här dåligt i en final, men ska samtidigt aldrig förringa moståndarnas prestation. Ryssland gör det bra idag. Franco Bergman sa efter matchen att det känns tråkigt att vi inte kan bjuda den här fantastiska publiken på ett bättre spel.

– Vi spelar inte som ett lag, det är det jag är mest besviken på, säger förbundskaptenen efter matchen. Inledningen sätter prägeln på matchen, då ryssarna tar tag i det och sedan hänger det i matchen.

Johan Esplund brände ett jätte läge i första, där han la bollen i stolpen. I övrigt kändes inte Daniel Mossberg, Patrik Nilsson och Daniel Mossberg att kännas igen. – När vi inte spelar tillsammans och håller oss till matchplanen så faller vissa spelare ur matchen.

Utvisningar på Daniel Välitalo var olycklig för Sverige. Dessutom missade domaren Petri Kuusela en utebliven solklar utvisning när Erik Säfström stoppas i ett bra anfallsförsök. I stället åker Johan Esplund strax efteråt. Lägg därtill att Daniel Andersson felaktigt blåstes av för offside på utkast från Andreas Bergwall så är det lätt att förstå besvikelsen över domarinsatsen i det svenska lägret. Irritationen var stor att domaren Petri Kuusela hade meddelat de svenska spelarna fem minuterstillägg som sedan ändrades till 3,5 minut. Men att Ryssland var det bättre laget i dag och vann välförtjänt var det ingen tvekan om.

Daniel Andersson spelade Patrik Nilsson som reducerade till 3-4. Sverige hade ett par chanser till kvittering. Ryssland var det stabilare laget i dag och vann guldet rättvist.
– Det har varit en fantastisk VM-vecka, men tyvärr lyckades vi inte sätta pricken över i, säger Franco Bergman.

Målen: 1-0 Daniel Andersson (7). Per Hellmyrs lägger en perfekt lyra på Jonas Edling som kommer i ett bra läge och lägger bollen i ribban. Daniel Andersson håller sig framme på returen och lägger bollen i mål.
1-1 Petr Zakharov på hörna (8).
1-2 Evgeny Ivanushkin på hörna (34).
1-3 Evgeny Ivanushkin (69)
2-3 Daniel Andersson får in bollen en hörnretur (71)
2-4 Yury Shardakov (82)
3-4 Patrik Nilsson (101) efter passning från Daniel Andersson.

Läs också