Svenne Olsson blir biträdande förbundskapten och tränare för Broberg

Svenne Olsson, 41 år i juli, blir biträdande förbundskapten för det svenska herrlandslaget, skriver Bandyförbundet i ett pressmeddelande. Svenne har tidigare tränat Broberg i fem säsonger och var biträdande kapten för det svenska P19-landslaget den senaste vintern. I dag blev det också klart att han återvänder som huvudtränare för Broberg/Söderhamn, uppger SR.

– När jag först fick frågan av Jonas Claesson kom det som en rejäl överraskning. Uppdraget känns väldigt inspirerande, hedrande och häftigt. Det ska bli otroligt kul att vara med och jobba med de bästa spelarna och även jobba med Claesson, säger Svenne till svenskbandy.se.

För det svenska herrlandslaget väntar VM i Irkutsk 2014. En sporrande uppgift som Svenne ser fram emot.

– Det är en härlig utmaning. Jag är taktiskt driven och är också bra på att kunna få ihop en grupp, att skratta och må bra, säger Svenne om sina egenskaper som ledare.

– Svenne har en gedigen ledarbakgrund och är en bra person. Nu har vi en ledare som utgår från Småland och en i Söderhamn. Dessutom kommer en av oss träna ett lag i Elitserien, det känns som att förutsättningarna är väldigt bra, säger Jonas Claesson.

– Även om jag inte haft något med just den här rekryteringen att göra så känns det jättepositivt. Den ligger helt i linje med min ambition att hitta nya och intressanta ledare, säger bandyförbundets nytillträdde sportchef Ted Andersson.

Läs också