World Cup: Klassiker i Ljusdal tillbaka på natten till lördagen

Nyligen fastställdes spelschemat för World Cup i bandy 2013 och de sista pusselbitarna i årets turnering är nu på plats: ”Nattmatchen”, det klassiska mötet mellan Ljusdal och Bollnäs, spelas på fredag kväll på Ljusdals IP. På torsdagskvällen spelas Edsbyn-Baikal Energy i Edsbyn och Ljusdal möter även Hammarby i Ljusdal.

– I år bjuder World Cup på spännande matcher på tre orter. Förberedelserna pågår för fullt just nu och vi ser fram emot en riktig bandyfest i både Hälsingland och Sandviken, säger Peter Larson i SAIK Bandys styrelse.

Ljusdal värd för två gruppspelsmatcher

På torsdagen gästar svenska mästarna Hammarby Ljusdal i en spännande drabbning. Dagen efter spelas en riktig klassiker: Ljusdal-Bollnäs. Ljusdal har i och med historiken med World Cup, grundare och värd i över 30 år, en självklar plats i många bandyvänners hjärta. Med Ljusdal som gruppvärd kan intresset för World Cup höjas ytterligare och fansen får möjlighet att se sitt favoritlag i Hälsingland.

– Vi är oerhört stolta att åter få vara en del av World Cup. Vi satsar självklart på att bidra
till folkfesten. Vi planerar att lägga den klassiska hemvändarhelgen samma helg då vi har
bandy här i flera dagar men det kommer bli mycket mer än bandy, lovar Stefan Färlin,
Närljus/Ljusdal kommun.

”Nattmatchen” mellan Ljusdal och Bollnäs

Något många minns kring World Cup i Ljusdal är nattmatchen där Ljusdal och Bollnäs möttes vid kl 03:00 på fredag natt. Förra året återskapades en del av den magin då lagen möttes på invigningsdagen. I år är den tillbaka på fredagskvällen och spelas
kl 19:00: – Att åter igen få uppleva den stämningen vi hade på nattmatchen både på is och läktare vore en dröm, säger Ywonne Oscarsson ordförande i Ljusdal BK i ett skriftlig pressmeddelande.

Spelprogrammet World Cup 2013 20130816

 

Läs också