Ny målvakt i SAIK – Jacob vill inte avsluta karriären så här (Uppdaterad)

SAIK Bandy har under de senaste dagarna fått möjlighet att knyta till sig fd VM-guldmedaljören Pasi Hiekkanen och väljer därför att bryta kontraktet med målvakten Jacob Claesson. Föreningen kommer på bästa sätt att försöka hjälpa Jacob vidare i hans bandykarriär.


Pasi Hiekkanen är en av få finska målvakter som kan titulera sig världsmästare och han har även varit med om att spela hem fem VM-brons till Finland. Pasi spelade den senaste säsongen i HT Bandy i Haparanda. Pasi kommer att ansluta till SAIK Bandy de närmaste dagarna och förväntas vara spelklar senast till World Cup som inleds i Göransson arena den 10 oktober, skriver SAIK i ett pressmeddelande.
– En fantastisk möjlighet för mig att få göra ytterligare någon säsong i svenska elitserien, och även att få representera den förening som funnits med bland topp fyra sedan mitten av 80-talet, säger Pasi Hiekkanen.

Jacob Cleasson, med Gamleby som moderklubb, lämnade Örebro SK efter sex inför denna säsongen.

”Hade varit tråkigt att behöva avsluta sin karriär så här”

Det har varit många som reagerat på att Sandvikens AIK tvingar Jacob att lämna klubbens så nära seriestart. Bandyworld har kontaktat Jacob för att få en kommentar. Många i bandyvärlden undrar varför du lämnar SAIK?
– Beslutet att SAIK vill bryta med mig kom som en chock och det baseras på sportsliga grunder!
Hur många matcher har du stått?
– Jag har endast stått en match.
Vilken match var det och hur tycker du att det gick för egen del då?
– Jag stod mot Zorkij, tycker jag gjorde en fullgod insats för att vara säsongens första match och gick av planen med en bra känsla i kroppen. Sedan tycker jag inte jag kommit upp i den nivå jag önskat men det tidigt på säsongen och det är svårt att visa vad man går för från bänken.
SAIK har lovat att hjälpa Jacob med ny klubb. Har du Jacob någon kontakt med ny klubb?
– Jag har ingen kontakt med ny klubb och är medveten om att de flesta klubbar spikat sina trupper, men jag känner att jag har mer att ge och det skulle kännas tråkigt att behöva avsluta sin karriär på det här viset.

Noterat: Sandviken besegrade Zorkij i matchen med 7-6.

Läs också