Tränarna tror på Villa Lidköping

har satt sina bandy-odds för Elitserien. Vilka vinner Elitserien? Vem blir Skyttekung? Vilka vinner SM-Guldet?
Oddsen hittar du

Villa Lidköping och Sandviken kommer att göra upp om SM-guldet på Friends Arena i mars. Det tippar Elitserielagens tränare inför seriestarten.

Sex tränare tror att SM-guldet hamnar i Lidköping för första gången någonsin. Fen tränare tippar att Sandviken får höja pokalen i Friends Arena. Två tränare tror att Hammarby försvarar guldet och en tränare håller mesta mästarklubben Västerås SK som guldfavorit.

Villa ska fortsätta driva den offensiva bandy framåt

– Vi ska fortsätta spela offensiv bandy och driva den utvecklingen framåt, sa Villa-tränaren Magnus Nordin vid upptaktsmötet och som första tränare ut och tippade sig själva som SM-guld vinnare. Magnus Nordin tycker att Villa spelat stabilt, men inte nått ändra fram. – Vi spelar en offensiv bandy, mycket fart och fläkt, men ibland spelar vi som en formel 1-bil – snabbt, men det är lätt att köra i diket. Vi vill hellre spela som en fyrhjulsdriven Jeep. Magnus Nordin tycker att man har haft en lite för stor spelaromsättning till i år.

Regerande svenska mästarna tror på Villa

Regerande mästarna Hammarbys tränare Magnus Brodén tror på Villa Lidköping som SM-Guld vinnare. De har värvat smart.

Om sitt eget lag tycker Magnus att Hammarbys spel har präglats av hockeybockeyspel under försäsongen. Stor spelaromsättning och dåliga träningsförutsättningar i Stockholm och bara fyra träningspass på stor plan.

För mycket ”hockey-bockey”

Två tränare tror på Hammarby. Förbundskapten Jonas Claesson tror på Hammarby det blir topplag trots tunga spelartapp på viktiga positioner. – Patrik Nilsson är nyckelspelare för Hammarby. Får man i gång honom är Hammarby med och slåss om SM-Guld, tror förbundskaptenen Jonas Claesson.

SAIK utmanar Villa om SM-Guldet.

SAIK utmanar Villa om att SM-Guldet och tror på sig själva precis som Villa gjorde. Pelle Fosshaug vill se att Sandviken använder supertalangen Erik Pettersson mer i spelet. SAIK ser honom som en målskytt. Pelle Fosshaug bedömer att vi kommer att få se många poäng och mål från firma ”Muhren & Edlund”.

Västerås SK har gjort den bästa Silly Season av elitserielagen.

västerås SK har gjort många fina nyförvärv. Magnus Bergwall, Ted Bergström och Johan Esplund bland annat. Stefan Lillis Jonsson utnämner Johan Esplund som det roligaste nyförvärvet. Pelle Fosshaug tror att Västerås SK kan vinna SM-Guld. Thomas Liw Edsbynstränare är den enda tränare som tippar Västerås som SM-Guldvinnare. Pelle Fosshaug tycker dock att Västerås SK har ett spel där man hämtar bollen för långt ner. Stefan Lillis Jonsson ger Villa favoritskapet till SM-guldet.

Så tippade tränarna:
Bollnäs (Peter Törnberg): Sandviken
Broberg Söderhamn (Svenne Olsson): Sandviken
Edsbyn (Thomas Liw): Västerås
GAIS(Martin Andreasson (spelare)): Sandviken
Hammarby (Magnus Brodén): Villa Lidköping
Kalix (Palle Rönnkvist): Hammarby
Kugälv (Ari Holopainen): Villa Lidköping
Ljusdal (Jesper Söderbäck): Sandviken
Sandviken (Stefan Söderholm): Sandviken
Sirius (Niclas Stahlén): Hammarby
Vetlanda (Tommy Österberg): Villa Lidköping
Villa Lidköping (Magnus Nordin): Villa Lidköping
Vänersborg (Stefan Karlsson): Villa Lidköping
Västerås (Stefan Jonsson): Villa Lidköping

Självklart kommer Bandyworld återkomma inom kort med nyheter även kring Vänersborg, Vetlanda, Sirius, Edsbyn, Broberg, Ljusdal, Bollnäs, GAIS, Kungälv och Kalix

Läs också