Rutqvist straff ändrat – Brodén lämnade i vredesmod

har satt sina bandy-odds för Elitserien. Vilka vinner Elitserien? Vem blir Skyttekung? Vilka vinner SM-Guldet?
Oddsen hittar du på

Tränare pressträff 2013 4
I går var det upptaktsmöte inför Elitserien och leende tränare ställde traditionsenligt upp på bild i förda matchstället. Stefan Lillis Jonsson, Västerås SK, och Magnus Brodén, Hammarby, stod sida vid sida och på söndag möts lagen när Elitserien tjuvstartar. Men Magnus leende försvann och lämnade enligt Svenska Dagbladet upptaktsmötet i vredesmod. Orsaken är att Svenska Bandyförbundets disciplinnämnd har ändrat straffpåföljden för Carl-Johan Ruthquist.

Tidigare stängdes Carl-Johan Rutqvist av två matcher som skulle gälla i Svenska Cupen nästa år. Många tycker inte det var ett straff, utan att straffet ska gälla innevarande säsong. Nu har disciplinnämnden ändrat beslutet som innebär avstängningen är på tre matcher och gäller i Elitserien.

Carl-Johan Rutqvist missar nu söndagens bandypremiär i Västerås på söndag.
– Det är Kallle Anka, säger tränaren Magnus Brodén och lämnar upptaktsträffen i vredesmod.

Sedan bytte man under påtryckningar fot och dömde tre matcher – i elitserien. Hammarby överklagade, men fick i går avslag. Där av Magnus Brodéns raseri.

– Jag förstår inte hur man bara kan ändra reglerna liter hur som helst. Det är Kalle Anka över det här, säger Magnus Brodén till Svenska Dagbladet.

Enligt Svenska Dagbladet skulle Patrik Nilsson blivit ”skadad av Oskar Robertsson i en vårdslös höfttackling”. Patrik Nilsson har inte spelat sedan Svenska Cupen sedan han föll och utgick. En händelse som beskrevs i media att Patrik Nilsson han föll olyckligt. I matchrapporten från matchen finns ingen vårdslös tackling som renderade utvisning av Oskar Robertsson.

Läs också