Ryssland: Ovissare än väntat?

Elitseriematcher i dag!
Samtliga Odds på dagens matcher i femte omgången hittar du på

Ryska ligan startar idag!

Under inledningen av försäsongen såg Dynamo Moskva och Jenisej oslagbara ut och sopade rent i matcherna mot de andra ryska lagen. Ryska ligan såg ut att bli en lång transportsträcka till en final mellan Jenisej och Dynamo Moskva. Men så hände något till World Cup och Ryska Cupen. ”Skrällar” i enstaka matcher visade sig inte vara tillfälligheter, utan ryska cupen vanns av Dynamo Kazan till exempel. Det grymtas om domarinsatser och till och med om köpta sådana. Hursomhelst så ser den ryska ligan utan att bli intressant. Zorkij som tappat både Johan Esplund och Patrik Nilsson till svenska elitserien har försvagats rejält och ser inte ute att höra till topplagen i år. Resultaten under försäsongen har visat det också. Gamla storlaget Vodnik ser ut vara med och slåss om en semifinalplats.

Så Jenisej, Dynamo Moskva, Dynamo Kazan, Vodnik och möjligen Cup-skrällarna Sibselmach(!) och Kuzbass (!). På vägen slog Dynamo Kazan ut storfavoriterna Dynamo Moskva med 6-2. I den andra semifinalen slog Sibselmach ut Kuzbass med 4-3. Kuzbass svarade för en rejäl knall när Jenisejs slogs ut redan i kvartsfinalen med 4-3. Zorkij slogs utav Sibselmach i kvartsfinalen med 6-3.

Premiären har inletts med SKA Neftyanik och Zorkij. SKA Neftyanik med bl a Spinnars, Mickelsson, Edberg och Othen med vann matchen med 5-4. Christian Mickelsson gjorde två mål. Zorkij råkade ut för många utvisningar.

Läs också