Mickelsson premiärskytt inför drygt 7 000 åskådare

SKA Neftyanik med Joel Othén, Anders Spinnars, Stefan Edberg och tvåmålsskytten Christian Mickelsson vann med 5-4. Neftyanik öppnade klart bäst med 3-0 redan efter tjugo minuter. Zorkij var på väg i kapp i båda halvlekarna, men hemmalaget höll emot inför storpublik i sin nya arena hemma Chabarovsk.

Vi frågar Anders Spinnars i SKA Neftyanik. Skönt med seger? Vilken inledning 3-0 i öppningen?
– Ja vi gjorde en stark öppning men tappade sedan lite onödigt, men vi hade skaplig kontroll ändå. En magisk inramning av första matchen i den nya hallen! Bara vinst som gällde i dag!
Ni missade kvartsfinalspelet i Cupen. Stor besvikelse?
– Angående cupen så är det inget som vi ens har diskuterat hela laget, säkert en besvikelse men vi gjorde en bra World cup så det gjorde mycket.
Var hör SKA hemma i tabellen tror du?
– Svårt att säga om vart vi hamnar i tabellen, hemma ska vi kunna ta i stort sett alla lag. Ett bra år så topp 6.

I den andra matchen vann Jenisej över Start med 4-1 inför 7 500 åskådare. Målen 1-o Sergei Lomanov (38 minuter), 2-0 Artem Bondarenko (49), 3-1 Anton Hrapenkov (60) och 4-1 Vasilij Žaukenov (77). Starts mål gjorde av Alexander Patâšin (54) och betydde 3-1.

Vodnik leder över ryska cup-mästarna Dynamo Kazan med hela 5-1 i halvtid inför 3 500 åskådare. Mycket publik i ryska ligan i premiäromgången.

Läs också