”Bollnäs tränare Patrik Larsson avgår”

 

Just nu surras det att Patrik Larsson tränare i Bollnäs avgår. På Twitter skriver Patrik Larsson: ”Nu har jag tagit beslutet! Kliver av som tränare för Bollnäs Bandyn och går vidare! Vill inte vara delaktig längre!”
Kritik från Bollnäs sportchef Sören Persson i Ljusnan.se verkar blivit droppen. ”Ingen glädje. För mycket bolltransporter – och alldeles för få poäng. Bollnäs har hamnat i krisläge, skriver tidningen.
– Det är väldigt allvarligt, säger sportchefen Sören Persson. På tidningens fråga om styrelsen har förtroende för tränarna svara Sören: – Ja, det har det varit. Annars är det ju fel. Vi har känt fullt förtroende för dom.

IMG_3892

– Det är ett prekärt läge. Det är inte alls bra och inte alls vad vi hade räknat med. Vi har ett lag som ska ha lite mer poäng, säger Sören Persson.

Enligt Sören Persson beror kräftgången inte på att det saknas kvalitet i laget.

– Vi har jättemånga bra bandyspelare och de har inte blivit sämre på bara någon månad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är, men vi har ju ett problem. I grupp är det så att man mäts efter prestationerna hela tiden. Det är poängen som räknas i det man håller på med, så är det i lagidrott, säger han.

Finns det brister i ledningen av laget?

– Det är svårt att peka på något enskilt, jag vet inte hur jag ska uttrycka det. Det är helheten, det där. Vi har inte analyserat det än. Man är mest sömnlös och besviken när det blir så här.

Fullt förtroende för tränarna?

– Ja, det har det varit. Annars är det ju fel. Vi har känt fullt förtroende för dom.

Har?

– Jag vill inte säga något mer, jag tycker det räcker. Jag har inte hunnit prata med dom än heller, så jag vet inte. Jag vill höra på hur dom ser det först.

– Men det här beror inte på en eller två stycken. Det beror på helheten. Man vill se glöden i ögonen igen på spelarna. Det är vi många som är ansvariga till, även jag. Jag tar också mitt ansvar i det här, det gör vi allihop.

Publiken vädrade sitt missnöje under 2–4-förlusten mot Vetlanda, skriver tidningen. Sören Persson känner att klubben jobbar i motvind även där just nu. I onsdagens match kom endast 1 113 åskådare trots perfekt bandyväder.

Bollnäs har tufft program framför sig. Bortamatch mot Villa Lidköping på lördag och Sandviken hemma på tisdag. Sedan väntar Broberg borta och Hammarby hemma.

– Det man kan säga är väl att det inte är lättare att möta dom än Vetlanda. Det är lätt att säga att man ska ta en match i taget, men samtidigt måste vi blicka förbi det. Vi vill få ut något av den här säsongen. Vi har inte fått det hittills, men vi måste få det. Det måste vända, det är bara så, säger Sören Persson.

Läs också