Elitserien: Tre mål på fyra minuter gav tremålsvinst för Västerås

Det går bra för Västerås SK som hugger rejält på en placering topp fyra. I dag blev det tremålsseger mot Sirius. Under en period på fyra minuter alldeles i slutet av första halvlek gick Västerås från ett 2-3-underläge till en 5-3-ledning.

–  Vi skapade många lägen, och vi skapade lägen för att få lägen, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson till Uppsala Nya Tidning. Lidköpings sonen Robin Olsson var Sirius bästa spelare.
– Det var kul att spela i dag. Det brukar bli roliga matcher mot Västerås, och jag tycker faktiskt inte att det känns surt för att vi förlorade, vi ska vara nöjda med den här insatsen, säger Olsson till UNT som rapporterar bland annat om missat friläge för Robin Olsson och en stolpträff för Pierre Roos på straff.

Västerås gick fram till 8–3 i andra halvlek när knappa 20 minuter var kvar att spela. Sirius knappade in till 8-5, men målen kom alltför sent.

– Vi får vara nöjda att vi tar två poäng i dag. Vi gör lite misstag och är inte särskilt distinkta men det är mer som är bra än som är dåligt i alla fall. På ett sätt känns det ju lite skönt att kunna vinna fast vi inte är bra, säger VSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson till VLT.

Matchfakta: 0–1 (6) Klas Nordström, 1–1 (8) Mikael Olsson, 2–1 (25) Jens Blixt, 2–2 (38) Ilja Grachev, 2–3 (39) Klas Nordström, 3–3 (41) Jesper Hermansson, 4–3 (43) Patrik Sjöström (straff), 5–3 (45) Magnus Joneby, 6–3 (62) Jens Blixt, 7–3 (66) Janne Rintala, 8–3 (73) Jonas Nilsson, 8–4 (85) Joel Wigren, 8–5 (87) Klas Nordström.

 

Läs också