Elitserien: Toppmatch i kväll!

Fullfart på Elitserien med sex matcher i dag och västsvenskt derby i morgon.
Kvällensmatcher finns att spela på och

Kyligt i Göteborg i dag. Då är isen äntligen klar för GAIS på Heden. Det passar bra så att GAIS Starke man Kenth Hultqvist får ta emot sitt gamla Vetlanda. Vetlanda gjorde en bra match mot ett blekt och slarvigt Kungälv i fredags. Alltid svårt att avgöra om Vetlanda gjorde Kungälv svaga eller vice versa. Troligen både och. Matchen hade säkert sett annorlunda ut om Kungälv gjort mål på sina chanser.

Ljusdal tar emot Västerås. Båda lagen plockar poäng just nu . Ljusdal är nöjda, men Västerås verkar ännu inte vara nöjda med sitt spel till hundra procent. Poängen ramlar in och det är ändå ett tecken på kapaciteten i laget.

Kalix blandar och ger. Ett tecken på att man ännu inte kommit in att det krävs 100% i alla matcher för att vinna matcher i Elitserien. Lider fortfarande av för få matcher mot elitserielag. I och med att man får till det mellan varven så har man fortsatt arbetsro. Brobergs formkurva ser ut alla hålla i sig och har ”sparkapital” i form av att spelare kommer tillbaka efter frånvaro.

Sirius var väldigt nöjda efter matchen mot Västerås senast. Vänersborg fick fart på målgörandet i andra halvlek senast efter underläge mot Kalix. I truppen görs två förändringar där Tobias Engstrand ersätter Jakob Edberg och Ted Wiklund kommer in istället för Daniel Sandberg, uppger Sirius på sin hemsida.

Kvällens intressantaste match är TV-matchen Hammarby mot Edsbyn. Trean mot tvåan. Hammarbytränaren Magnus Brodén var inte nöjd med försvarsspelet senast mot GAIS i fredags. Laget i kväll? -Alla är friska och krya. Det enda som ändras sedan förra matchen är att vi roterar målvakt. Patrik Hedberg står, säger Magnus Brodén till Hammarbys hemsida.

Ljusdals BK – Västerås SK
GAIS – Vetlanda BK
Kalix BF – Broberg/Söderhamn
Bollnäs GIF – Sandvikens AIK/BK
Sirius Bandyklubb – IFK Vänersborg
Hammarby IF – Edsbyns IF
I morgon
IFK Kungälv – Villa Lidköping BK

Läs också