Spelarnytt: Erik Petterssons förlängning med SAIK klar

95 Erik Pettersson SAIK SAIK S litenI dag presenterade Sandvikens AIK en ekonomisklösning för Erik Pettersson fortsättning i klubben.

Tidigare var det klart att Sandvikens AIK och Erik Pettersson var överens om att förlänga Eriks avtal med tre år. För att inte äventyra elitlicensen behövde dock SAIK extern hjälp för att finansiera överenskommelsen och slutföra avtalet.

SAIK skrev i pressmeddelandet att Erik Pettersson tillhör en kategori talanger inom svensk bandy som genom åren varit ytterst få. Det handlar om spelare som Claesson, Muhrén och Nilsson. Att få möjlighet att knyta till oss en talang som Erik Pettersson under tre år framöver skulle betyda oerhört mycket:

– Erik är en spelare som vi vill ha med som en central gestalt i framtida lagbygge inom SAIK Bandy och att vi nu är överens med honom om hur en uppgörelse skall se ut i minst tre år till är enormt glädjande. Vi kan då säkerställa att vi i Erik Pettersson och Christoffer Edlund har det bästa anfallsparet de närmaste åren, säger Thomas Larsson, sportansvarig i föreningen i pressmeddelandet.

Läs också