Slutspel: VSK har Hammarby i brygga

980x240_FINALEtikett BW 2014

9 Jonas Nilsson Västerås SK
Västerås vann i kväll sin femte raka slutspelsmatch när Hammarby besegrades med 6-3. Pekka Rintala var tillbaka i Västerås efter skadeproblem under säsongen och slog till med en riktig projektil i åttonde minuten. Men det var inte Pekka som skulle bli dagens målskytt i Västerås. Istället var det Jonas Nilssons tur att bli VSKs skyttekung.

Jonas Nilsson inledde målgörandet med 2-0 målet som Hammarby där det luktade offside (11). Patrik Nilsson reducerade för Hammarby till 2-1 strax före halvtidsvila (40). Då anade man att Hammarby skulle ta sig in i matchen med ett typiskt s k ”psykologiskt viktigt mål före halvtidsvila”. Det var bara det att Västerås svarade omgående med att öka på sin ledning till både 3-1 (42) och 4-1 (44). Båda målen gjordes av kvällens skyttekung, Jonas Nilsson. Så om Hammarbys reduceringsmål kunde blivit ett ”psykologiskt viktigt mål” vad var då inte Jonas båda mål?

När så Ted Bergström gjorde ytterligare ett s k ”psykologiskt mål” för Västerås som betydde 5-1 (49) direkt i inledningen av andra halvlek så borde matchen vara avgjord. Men när Stefan Erixon kvitterade för Hammarby på hörna till 5-2 (51) så fanns det gått om tid för Hammarby att skapa nerv i matchen och komma tillbaka i matchen. Men när Markus Kumpuoja (61) och Robert Rimgård (66) drog på sig var sin utvisning för osportsligt uppträdande respektive spelsabotage grusades den möjligheten rejält. Västerås ökade dessutom på till 6-2 på en hörna genom Patrik Sjöström (72). Stefan Erixon reducerade till 6-3 (91). Ett mål kom försent.

3 542 åskådare i ABB Arena i kväll fick inte se den mest fartfyllda bandyn, men hemmapubliken fick se sitt Västerås SK skaffa sig ett bra utgångsläge inför onsdagens möte på Zinkensdam. Västerås har nu ledningen i semifinalserien med 2-0 i matcher. En seger till räcker och man har tre försök på sig.

I kväll var det Jonas Nilsson som var VSK bäste skytt. I de två inledande matcherna hade Västerås problem med målgörandet. Något som tycks ha släppt. Målskyttarna har varit spridda på flera spelare, men man har turats om mellan matcherna.
Kvartsfinal 3: Patrik Sjöström 3
Kvartsfinal 4: Ted Bergström 3
Kvartsfinal 5: Johan Esplund 4
Semifinal 1: Ted Bergström 2, Jonas Nilsson 2 och Tobias Holmberg 2.
Semifinal 2: Jonas Nilsson 3
Semifinal 3: ?

Matchfakta
Västerås SK – Hammarby 6-3 (4-1)
VSK: Jonas Nilsson 3, Pekka Rintala, Ted Bergström, Patrik Sjöström
HIF: Stefan Erixon 2, Patrik Nilsson
Utvisningar: VSK 1×10 Hby 3×10
Hörnor: VSK 2/10 Hby 1/6
Straffar: VSK 0/0 Hby 0/0
Publik: 3 542

Läs också