Elitseriekvalet: Grymt slut för Gripen

Gripen Trollhättan BKGripen Trollhättan seriesegrare i år igen  och snubblade återigen på mållinjen i kvalet till Elitserien. Ljusdal som var som var den andra parten om i kampen om den sista platsen föll överraskande mot Katrineholm.

1 200 åskådare hade tagit sig till Idrottsparken i Ljusdal för att se gulgröna spela hem elitserieplatsen, men Katrineholm VBS såg till att det var Gripen som hade elitserieplatsen länge och väl. Gripen hade 3-3 (77 min) borta mot GAIS medan KVBS hade 1-3. När några minuter återstod hade Ljusdal möjlighet att närma sig nytt Elitseriekontrakt när laget fick straff ett par minuter före slutsginalen. Ljusdal brände straffen och allt hopp stod nu till GAIS att de skulle ta ledningen mot Gripen. För kort efter Ljusdals straffmiss så gjorde Tobias Andersson och GAIS 4-3. GAIS-Gripen hade då hunnit in i 91:a matchminuten. Med tilläggstid återstod ca 3 minuter, men Gripen lyckades inte få till kvitteringen.

Fjolårets kvaldrama fick samma snöpliga slut för Gripen som i fjol. Skillnaden var då att Sirius på egen kraft tog Gripens kontrakt genom att sätta en straff mot Gripen. Den straffen kom i 94:e matchminuten.

– Jag lider verkligen med Gripen. Vi var tvungna att göra vårt, vi ville att det skulle vara fair play gentemot Ljusdal. Men som sagt, jag lider verkligen med dem, säger Tobias Andersson GAIS 4-3-målskytt till TTELA.se.

– Det finns någon där uppe som inte vill att vi går upp, det finns ingen rättvisa i det här. Jag tycker att vi är ett bättre lag än Ljusdal, det står jag för. Tabellen ljuger. Vi är inte värda att behöva gå igenom en sån här lidelse till, säger Gripens tränare Johan Sixtensson till TTELA.se.

LjusdalLjusdal har ett och annat att fundera på. Det var få som trodde att KVBS skulle kunna hota elitserielaget Ljusdal. Men allvaret förlamade Ljusdal och KVBS kunde gå ut och spela med allt att vinna och bli hjältar åt Trollhättans Gripen.

– Här ska vi gå ut och avgöra… så blir det så här. Hade vi vunnit här i dag så hade ju vårt kval varit godkänd, men vi kan ju inte få godkänt för det här, säger Ljusdals tränare Björn Böna Persson till Ljusdals-Posten.

Det blir inga nya lag i Elitserien kommande säsongen. Nykomlingen Kalix för chansen att ”konsolidera” sig och ta ett steg till för att etablera sig i högsta serien till kommande säsong.

För GAIS är arena och isfrågan den viktigaste punkten för föreningen. I dagsläget ser det ut att bli maximalt en säsong till på Heden för GAIS. Nu tycks det som GAIS huvudinriktning är att få tak på Ruddalen. Borde finnas anledning för Göteborg att se på möjlighet att bygga om Valhalla IP till en Bandyarena med tak och en kapacitet för 4-6 000 åskådare där det även går att kombinera med fotbollsmatcher vid vissa tillfällen.

Läs hela artikeln här TTELA.

 

 

Läs också