Elitserien: Inför kvällens kamper

Två hemma lag har hemmapremiärer se fram emot i kväll då den tredje omgången tjuvstartar. I den andra omgången tar Bollnäs tar emot Tillberga i kväll. Omgången blir komplett i morgon då Kungälv tar emot Ljusdal.

Västerås SK Vänersborg LVästerås tar emot Vänersborg som har revansch att utkräva av de grönvita efter förluster i både fjolårets slutspel och WC-finalen. Västerås har fyra raka segrar i tävlingsmatcher inkluderat WC-finalen mot på Vänersborg.

Västerås är fritt från skador och sjukdomar förutom höstförkylningar.
– Det har varit väldigt mycket småförkylningar o krasslighet. Men tror alla ska vara 100% så vitt jag vet från gårdagens träning som såg väldigt bra ut. Så vi är optimistiska inför kvällen, säger Ted Bergström som ser fram emot kvällens match. – Förhoppningsvis mycket folk i arenan ikväll så det lär bli fantastisk stämning!

Vänersborg spelar med samma manskap som senast mot Vetlanda och Jocke Hedqvist är förstås revanschsugen på Västerås.
– Inga förändringar i vår trupp. Inspirerande match ikväll mot dom stora SM favoriterna, säger Joakim.

Edsbyn sm Kalix LEdsbyn tar emot årets piggaste överraskning Kalix. Christoffer Norin i Kalix låg bakom två av målen när Kalix slog Hammarby senast med 4-3 och förstås nöjd med maximala två segrar. – Jo jag är nöjd med lagets start. Två segrar, oerhört skönt att starta säsongen på. Edsbyn borta är en tuff motståndare, men jag tycker vi har börjat på något bra och ska jobba vidare på det.

Även i Edsbynlägret är man trots en poäng nöjd med seriestarten. Tuff start med Vänersborg och Sandviken på bortaplan. Edsbyn spelaren Simon Jansson utvecklar:
– Vi var så klart nöjda med en pinne borta mot Vänersborg, även om vi tyckte de inte skulle varit orättvist med två pinnar där. Mot SAIK förtjänade vi mer än noll poäng med tanke på spelet men en match är 90+ minuter.

Hur tror du om kvällens match mot Kalix?
– Blir en tuff match idag, Kalix kommer från bra prestationer med en fin skalp mot Bajen så vi måste spela vårt spel till 100 % så ska vi kunna ta Kalix! Hoppas på mycket folk som kommer och hejar på oss i hemmapremiären !

Samma lag som senast?
– Edling fortfarande borta, Jocke svensk får vi se ikväll annars samma lag.

Bollnäs miniTillberga LBollnäs är favorit i mötet mot Tillberga i kväll. Från Tillberg rapporteras Jesper Nywertz vilar på grund av skada och ersättare är Mattias Rydberg-Skarps. I övrigt samma lag i Tillberga.

Läs också