Elitserien: Kungälv och Bollnäs fortsatt obesegrade


Kungälv 14 Lukas Persson straffmålskytt (2)

Bollnäs fick bara med sig en poäng i borta mötet mot Kungälv som var fredagens enda elitseriematch. Bollnäs ägde inledningen av första halvlek och rullade upp Kungälv rejält som inte alls var med i matchen. Målen lät inte vänta på sig – till att börja med. Pär Törnberg gav Bollnäs ledningen på hörna (8) och tio minuter  senare var det dags igen för hörna och mål från Pär Törnberg (18). Hörnan kom efter förarbete från en inledningsvis pigg Tobias Björklund. Bollnäs tryckte på och fick fler hörnor med Pär som skytt, men det blev inga fler hörnmål för Bollnäs i matchen.

Daniel Berlin hade ett utmärkt läge att göra 3-0 när han tog sig på vänsterkanten och skulle sätta bollen i mål då en klubba kom i vägen. Det var spel mot ett mål i början av matchen. – Ja det tycker och det tycker jag väl att det är hela matchen, men vi får inte bollen bara.

Axel Ekholm jobbade till sig en hörna för IFK Kungälv om inte det första så var det ett av få tillfällen Kungälv hade skott på mål. Mathias Johansson satte hörnan och 1-2 var smickrande siffror för Kungälv efter 33 minuter. Efter målet  började dock Kungälv komma in i matchen något mer och Bollnäs intensitet avtog något, men det var fortsatt övertag för Bollnäs. När Kungälv fick en hörna till skänks som visserligen blev resultatlös så minskade Bollnäs överlägsenhet något ytterligare.

Jocke Forslund tränare i Bollnäs var nöjd med Bollnäs spel i första halvek och tyckte man fått spelet dit man vill: – Ja det är bara målen som fattas, sa Jocke i havltid.

Bollnäs fortsatte att äga boll i andra, men Kungälv tog för sig allt mer. Ted Skoglund tog sig igenom Bollnäs på högerkanten och fick med sig en straff som Lukas Persson säkert skjöt i mål och det var kvitterat.

Kungälvsförsvarsspel fungerade bra och de farligheter som uppstod var oftast distansskott från Daniel Berlins klubba som Jesper Thimfors i Kungälvs målet kunde göra ett par riktigt fina räddningar på. Kungälvs defensiv  fungerade bra även med en man kort då Mikael Lindberg blev utvisad. Då ökade Bollnäs dominansen, men utan skapa tillräckligt bra chanser för att få bollen bakom Jesper Thimfors.

En vunnen poäng för Kungälv och en förlorad poäng för Bollnäs är den bilden man har av matchen. Men Kungälv var en hårsmån från att Mikael Lindberg skulle få göra 3-2 när han hade ett jätteläge i den 85:e matchminuten. Bollnäs gick för segermålet, men lyckades inte skapa tilräckligt bra lägen för att få bollen bakom Jesper Thimfors.

Daniel Berlin tyckte Bollnäs spelade bättre än vad man gjort tidigare. –  Nu var det bra is och bra förhållanden, så det var roligt att spela. Det är jäkligt synd att vi inte tar två poäng. Tycker vi är välförtjänta till det.

Roger Knöös assisterande tränare IFK Kungälv: – Vi är nöjda med en poäng, men det satt ju hårt till. Vi möter ett bra lag. Det är synd att vi inte gör 3-2, men vi är jätteglada med en poäng så som matchen var. De trycker ner oss långt ner på egen planhalva många gånger och det osade hett i första och även i andra när vi gick med en man kort då var det lite stirrigt. De har ju duktiga spelare som Berlin och Hellmyrs sedan har de ju många andra och det gör att vi inte får riktigt lugn och ro de rör om i grytan ganska rejält.

Läs också