Elitserien: Delad pott mellan de grönvita

4 Robert Rimgård Hammarby

Västerås SK och Hammarby spelade oavgjort i söndagens enda elitseriematch. Västerås upp i serieledningen efter tre raka oavgjorda matcher.

Hammarby hade ett ypperligt tillfälle att ordna ett tredjemål. Liksom i matchen mot Kalix tog man inte tillvara på chansen att göra mål på straff.  Stefan Erixon brände sin straff mot Kalix så i dag fick Robert Rimgård slå straffen.

– Lite blandad känslor men absolut ett steg i rätt riktning. Starkt att ta poäng i ABB med tanke på vilken fas vi är i träningsmässigt, kommenterade Stefan efter matchen.

Adam Giljam gav Hammarby inledningen redan i den första matchminuten, efter bara 42 sekunder. I den målsnåla matchen kvitterade Johan Esplund (12) och Jonas Nilsson gav Västerås ledningen (33) till 2-1 vilket var halvtidssiffror. Hammarbys kvitteringen kom redan i 65:e matchminuten på en hörna där David Pizzoni Elfving fick bollen i mål. Det var matchens enda hörnmål på matchens 17 hörnor (8-9).

Västerås SK klättrar upp i serieledning i den haltande tabellen med fem matcher spelade. Ted Bergström var dock inte helt nöjd med delad pott: – Skulle säga att det känns som en förlorad poäng. Men det visar ju lite hur jämn serien är i år. Men absolut skönt att vara fortsatt obesegrade såklart.
I nästa match ska Ted Bergström möta sin forna klubbkamrater i Broberg/Söderhamn. Matchen spelas på fredag.

För Stefan Erixons Hammarby var det förstas poängen på tredje försöket och Stefan blickar framåt mot Edsbyn i nästa match: – Ett kvitto på att vi jobbar med rätt saker. Nu längtar vi till hemmapremiären på Zinken på fredagkväll.

Kommande matcher onsdag den 12 november.
IFK Vänersborg – Broberg/Söderhamn
Villa Lidköping BK – Tillberga
Vetlanda BK – Edsbyns IF
Bollnäs GIF – Ljusdals BK
Kalix Bandy – IK Sirius
Sandvikens AIK – IFK Kungälv

Läs också