Elitserien: Var försvinner nollorna i kväll?

Vetlanda, Villa Lidköping, Vänersborg, Ljusdal, Tillberga, Sirius är några av lagen som spelar i kväll och de har det gemensamt att de inte har vunnit någon match i årets Elitserie. Samtidigt har Vetlanda inte förlorat än i år och obesegrade är även Bollnäs som har ett hett derby mot Ljusdal. Nollor försvinner för ett eller flera av lagen i kväll. Villa eller Tillberga kommer att få en nolla borta ur kolumnen. Antingen försvinner Villa nolla tabellens segerkolumn eller så försvinner Tillbergas oavgjort eller segernolla.

VillaSMTillberga L Villa Lidköping (11) – Tillberga (14)
Tillbergas Jesper Nywertz har fått det dystra beskedet att hans knäskada är ett uttänjt korsband och han tvingas vila minst året ut. Fredrik Rydberg vilar denna match.
Villatränaren Johan Sixtensson tror inte på någon enkel match i kväll: – Hoppas absolut på seger men vi kommer få slita ont, det är vi helt inställda på. Tillberga är ett bra lag med offensiva kvalitéer. Linus Rönnqvist är sjuk, in kommer Mattias Johansson istället och junioren Martin Karlsson startar på mittfältet.

Vänersborg L Broberg LVänersborg (9) – Broberg Söderhamn (5)
Vänersborg tar emot Broberg som spräckte Kalix segersvit i årets inledning. Vänersborg har inte spelat sedan i oktober då man förlorade i bortamötet mot Västerås. – Ja vart ett långt uppehåll så skönt med match igen. Känslan är det ska bli kul och spela hemma igen, säger skarpskytten Joakim Hedqvist ….sedan hoppas jag att vårt spel börjar fungera igen.. Har hackat lite inledningsvis. Men känns som formen är på gång nu.
Broberg har samma manskap som mot Vänersborg och Svenne Olssons seger recept för kvällen: – Vi jobbar med våra saker med måste vara noggranna i vår offensiv mot Vänersborgs omställningar och fasta.

Kalix L Sirius smKalix (3) – Sirius (10)
Kalix förstås snabbt komma upp på segertåget igen efter spräckt förlustnolla. Efter förlustens senast är det Sirius som gäller i kväll – Sirius fick med sig sin första poäng mot Ljusdal senast efter inledande förluster. Christoffer Norin i Kalix som ofta varit omnämnd i segermatcherna är nöjd med inledningen på säsongen: – Jo jag är ganska nöjd med starten för min egen del. Har fått en bra start på säsongen tycker jag. Framförallt är jag nöjd med lagets start, 3 segrar och en förlust är en helt okej start.
Sirius målvakt Kimmo Kyllönen är fingerskadad och Gustav Holmgren kliver in i Siriusmålet.

Vetlanda L Edsbyn sm Vetlanda (7) – Edsbyn (8)
Vetlanda väntar på sin första och seger och förstås vara obesegrade efter kvällens match mot Edsbyn. Edsbyn tog sin första seger senast mot Villa. Det blir samma lag i kväll. Edsbyn saknar fortfarande Jonas Edling. – Edling tränar på och får se när han är tillbaka, han tar det dag för dag, enligt Simon Jansson som ser fram emot kvällens match. Simon tycker det är roligt att möta Vetlanda som tycker spelar offensiv bandy. – Det brukar vara tuffa matcher så klart.

Bollnäs mini Ljusdal LBollnäs (4) – Ljusdal (13)
Bollnäs ägde mycket boll senast mot Kungälv och det blir kvällens uppgift mot Ljusdal. Derby och förmodligen mycket vilja och kamp på plan. Fungerar inte målgörandet kan ett derby bli extra svårt. Ljusdal kan spela utan press och har allt att vinna. Ljusdal gjorde det mesta rätt i senaste mötet mot Sirius, men tappade en tillsynes klar seger till oavgjort sista kvarten och vill säkerligen revanschera sig i kväll. Putte Johansson som vilade mot Ljusdal senast spelar i kväll medan Eidnert vilar.

Sandvikens AIK LKungälvSM Sandvikens AIK (2) – IFK Kungälv (6)
Sandviken och IFK Kungälv är båda obesegrade. Sandviken som jagar serieledningen hade inga problem att få hål på Tillberga förra onsdagen. Tuffare i kväll mot Kungälv, vars defensiv höll bra mot Bollnäs senast. Kungälvs försvarsarbete lär få bekänna färg i kväll igen. Inga förändringar spelarförändringar i Kungälvslaget.

Spela på kvällens matcher? Bandyodds på kvällens Elitseriematcher och Allsvenska matcher finns hos

Läs också