Elitserien: Edsbyn demolerade Hammarby på Zinken


Edsbyn var ofina nog att köra över Hammarby på deras hemmapremiär. 7-1 till Edsbyn när en halvtimme återstod. Hammarby snyggade dock till siffrorna i slutet och matchen slutade 4-8. Simon Jansson gjorde hela fem mål inför 3 771 åskådare!

Hammarby smEdsbyn smHammarby – Edsbyn 4-8 (0-5)
Publik: 3 771
En nöjd Simon Jansson i Edsbyn konstaterade att det fungerade bra i dag:
– Ja fyra mål och ett assist blev det.
Vilken demolering?
– Ja, vi vann närkampsmatchen. Sen skapar vi mycket och äntligen sätter vi dit bollen, lite ketchupeffekt sen senaste matcherna.
Edsbyn vann den viktiga fyrpoängsmatchen mot Hammarby och klättrar upp till fjärde platsen. Hammarby kvar på tolfte plats och har en otroligt viktig match mot Tillberga på onsdag.

Broberg LVästerås SKBroberg Söderhamn – Västerås SK 3-9 ( 2-4)
Västerås vann också stort när man besökte Broberg i Söderhamn på fredag. Matchen slutade 3-9. Patrik Sjöström och Johan Esplund tvåmålsskyttar för Västerås.  Ted Bergström har gått mållös fram till dagens match, men i dag kom det första. Grattis till seger och ditt första mål.  Är ni på gång ”igen” ni klättrade åter upp till andra platsen i tabellen:
– Tack så mycket! Ja skönt att det lossnade äntligen.  Ja vi känns bra på gång. Skönt att vara fortsatt obesegrade  .

Martin Söderberg bäste målskytt i Broberg igen med två mål i kväll.
– Västerås gör fyra mål på fyra chanser i första och vi bränner våra lägen. VSK vinner rättvist men ingen 9-3 match, sa Broberg tränaren Svenne Olsson efter matchen och tycke Bergwall är ruggig i mål samtidigt som var slitna efter resan och matchen mot Vänersborg i onsdags.

Joakim AnderssonTillberga LVetlanda LTillberga – Vetlanda 6-8 (1-3)
var överraskande den målmässigt jämnaste matchen i kväll. Vetlanda inkasserade sin första seger för säsongen och spelar fortsatt målrika matcher. 8-6-seger i kväll. Joakim Andersson tremålsskytt för Vetlanda och Pekka Rintala gör åter två mål för Tillberga. Pekka gjorde tre mål mot Sandviken i den förra hemma matchen.

19 Patrik Nilsson 3-1Bollnäs miniSAIK S litenBollnäs GIF- Sandvikens AIK
3-6 (2-4) Publik: 2 238
 Sandviken gick upp i en tidig 0-4-ledning efter tre mål av Patrik Nilsson. Bollnäs reducerade två gånger genom mål av Tobias Björklund och Pär Törnqvist innan halvtidsvila till 2-4. De drygt 2 200 på Sävstaås hoppades på 3-4, men Erik Pettersson ökade i stället på till 2-5 med sitt andra mål för kvällen (61). Bollnäs. Erik Stoor gav Bollnäs och publiken ett litet hopp om att komma i fatt med sitt 3-5 mål bara några minuter senare. Sandviken höll dock undan och Linus Forslund fastställde slutresultatet till 3-6. Sandvikens första seger på fem år i Bollnäs.

Läs också