Elitserien: Holmbergs fyra mål gav seger!

Kalix LVästerås SKKalix – Västerås 6-8 (3-3)
 –  Det var nära poäng. Men jag tycker vi slarvar lite för mycket emellanåt. Vi blandar fina mål men lite fel pass och bolltapp i avgörande lägen, tyckte Christoffer Norin i Kalix. 
– En bra bandymatch skulle jag säga. Vi hade rätt bra kontroll efter första halvtimmen och framåt men det var ju en del svängningar, analyserade Ted Bergström i Västerås.
Hemmalaget var i ledningen vid flertal tillfällen under matchen med 2-1 och 3-2-ledning. Tobias Holmberg svarade för vändningen med fyra mål. Först två mål som betydde kvitteringar till 2-2 och 3-3. Därefter ledningsmålet till 3-4 och avslutade sitt målgörande med det matchavgörande 5-7-målet. Erik Olovsson reducerade till 6-7 vilket innebar tre mål under matchen samt en fälld älg (enligt SR) tidigare på söndagsmorgonen.  Andreas Bergwall gjorde trots sex insläppta mål två frilägesräddningar. Johan Esplund blev tvåmålsskytt som satte punkt för matchen i den 86:e matchminuten.


Ljusdal LVänersborg LLjusdal – Vänersborg 3-4 (0-3)
Vänersborg vinner matchen efter tämligen blek insats av Ljusdal samtidigt som Vänersborg gör det bra. Det står också 0-3 i halvtid. I andra halvlek kommer Ljusdal in med energi och hämtar in underläget till 3-3.

-Ja vi gör en bra andra halvlek. Inte riktigt med i första, kommenterade Ljusdals Kalle Mårtensson efter matchen.

Det blev seger för Jocke Hedqvists Vänersborg men det satt hårt åt. – Ja det vart hårt.. Onödigt då vi har stenkoll i första och sedan i andra blir vi passiva… Så att det vart jämt var bara vårt eget fel

Johan Koch gör det omdiskuterade avgörande 3-4-målet  i 92:a matchminuten. Det kommer i samband med ett frislag. En tydlig signal hörs direkt efter det att Vänersborg sätter i gång spelet i samband med frislaget. Ljusdalsspelarna reagerar direkt och protester efter målet. Jocke Hedqvist om situationen:  – Sedan så uppfattar jag att Domaren blåser när jag slagit passningen.. Men det kan inte jag göra nått åt, men förstår LBK;s ilska. Sedan så är det väl så också att han tar horribla utvisningar på oss.

Kalle Mårtensson vill inte kommentera situationen: – Domaren och situationen kommer jag inte kommentera mer än att han tappade matchen fullständigt.

 

Läs också