Allsvenskan: ”We are ready to rumble!”

4531069 Foto Örebro SK Örebro sm Rättvik LÖrebro SK (3) – IFK Rättvik (9)  Örebro SK har inlett Allsvenskan bra och ligger trea i den Allsvenska norrgruppen. Detta efter en ganska svag försäsong, vilket inte är så konstigt med stor spelaromsättning inför årets säsong. Bandyworld hör med klubbens nye tränare Michael Bratt om kvällens heta drabbning mot IFK Rättvik.

Haparanda och Katrineholm är ligger i topp som väntat så här långt. Haparanda har liksom i fjol haft svårt att riktigt övertyga resultatmässigt.

Örebro SK ligger överraskande trea i tabellen och har öppnat med segrar mot Borlänge 4-3 och Köping 10-5 i senaste matchen. Däremellan en knapp förlust mot Falu BS 4-5.

Rättvik har haft en tuff öppning. Man förlorade mot Västanfors 4-6, Katrineholm 4-10 och därefter spelat 4-4 mot inte mindre än Haparanda och fick senast 6-6 mot Borlänge.

Vilken start ni har fått på Allsvenskan.
– Ja, vi har fåt ihop det någorlunda lagom till seriestarten.

Överraskad?
– Både Ja och Nej. Kapaciteten finns, men den skall förädlas också, vi pratar utveckling hela tiden.

Vad tror du om era möjligheter i kvällens match mot Rättvik?
– Inför kvällen, så gäller precis som i alla andra matcher för oss. Ödmjuka inför uppgiften, är fullt medvetna om att vi måste göra jobbet tillsammans, att vi gör varandra bättre, och inställningen är att kriga om varje centimeter på isen. Får vi till det, så kan det gå vägen i kväll. Tro säkert Rättvik resonerar på samma sätt. Båda lagen kommer med mycket energi i från seasnte omgången så det blir nog en holmgång. Blir mycket Rock’n Roll Bandy tror jag. We are ready tom rumble!

Södergruppen

Skirö Nävelsjö Otterbäcken L Skirö- Nävelsjö (10) – Otterbäcken (11) möts i kvällens enda match i södergruppen. Båda lagen saknar poäng så här långt. Skirö-Nävelsjö har inlett med förluster mot Motala 3-6, Blåsut/Vänersborg 4-7 och mot Surte 2-5. Otterbäcken har haft problem med isen i mildvädret och bara en match så här långt och det var säsongens förmodat tuffaste match borta mot Gripen. Det blev förlust för Otterbäcken 0-9.

Gripen toppar södergruppen med tre raka segrar. Därefter följer Lidköpings AIK, Blåsut och Surte BK med fyra poäng vardera.

 

Läs också