Elitserien: Sandviken vann seriefinalen

SAIK - Västerås SKSeriefinalen och reprisen på senaste SM-finalen slutade med seger för de regerande svenska mästarna Sandvikens AIK.
– Martin Falk var jättebra framförallt i första när VSK var lite hetare än oss. I andra spelar vi lite mindre stressat och har längre anfall. Därifrån tar vi över och spelar riktigt bra med fler som deltar, analyserade Anders Jakobsson i SAIK efter matchen.

Det var Västerås SK förde matchen och dominerade fram till den 58:e matchminuten. Då slog Patrik Nilsson till och kvitterade till 2-2. Trots att Sandviken fick Erik Säfström utvisad strax efter kvitteringsmålet så var det SAIK som tog över matchen. Möjligen började Västerås ork tryta i en match som spelades i högt tempo. Borta laget drog i från och vann till slut med hela 2-6 inför 2 910 åskådare i ABB-Arena.

Västerås SK borde haft en större ledning i halvtid än de 2-1 man hade. Målvakten Martin Falk såg till att undvika större underläge. Västerås som fick inkassera säsongens första förlust lyckades inte göra något spelmål i matchen. Båda mål kom på hörna genom Stefan Edberg och Tobias Holmberg. Efter Patrik Nilssons kvittering dröjde det tio minuter innan Daniel Mossberg gav SAIK ledningen. Åtta minuter senare gjorde Daniel Mossberg sitt andra mål i match matchen. Däremellan hade Niklas Gälman ökat på till 2-4. Det var Kalixsonen första mål i SAIK-tröjan. Födelsedagsbarnet Linus Forslund gav SAIK ledningen och Daniel Bäck fastställde slutresultatet till 2-6 på en hörna.

– Vi gjorde en del misstag som blev kostsamma. Sedan tycker jag tålamodet tryter lite väl tidigt för vår del. Tycker vi går ifrån vår spelidé efter 60-65 minuter och släpper initiativet i matchen till SAIK som tar över, kommenterade Ted Bergström. Men vi möter ett riktigt bra lag så vi blickar framåt mot Edsbyn om en och halv vecka!

Läs också