Annandsagsbandy


Annandagen är här med folkfester runt om på bandyarenorna i hela landet och inte bara Elitserien.  Per Selins, Elitserieföreningens tror jämna matcher och mycket folk i Elitserien: – Magkänslan säger 20-25 000 på arenorna och ett par hundratusen tv-tittare. Sju oavgjorda matcher. Lapp på luckan väntas i västgötaderbyt mellan Vänersborg och Villa Lidköping, hälsingederby för 18:e säsongen i rad mellan Bollnäs och Edsbyn, SM-finalrepris och troligen mycket folk på Studenternas i Uppsala där Sirius tar emot Hammarby.

Bollnäs miniEdsbyn smBollnäs–Edsbyn brukar bjuda på spännande matcher där avgörandet inte sällan sker i slutet av matcherna. Det är högst möjligt att derbyt kan få Bollnäs tillbaka i toppform, men Bollnäs form har svalnat något. Möjligen har klubbens förhållande vis tunna trupp börjat få genomslag. Edsbyn har tagit sig igenom skador på viktiga spelare som Daniel Liw, Hasse Andersson och Jonas Edling. Ja Hasse Andersson är förhoppnings tillbaka idag. När andra halvlek i Elitserien startar i dag ligger är Edsbyn serietvåa och aktier för en semifinal har stigit värde betydligt.
Bollnäs har under första halvan av Elitserien ägt mycket boll, men har haft svårt att skapa farligheter och göra mål. Hörnorna är viktiga för Bollnäs i dag.

Broberg LLjusdal LBroberg– Ljusdal
Broberg har ett skadefritt lag igen och har med sig två oavgjorda matcher borta mot Vetlanda och Hammarby strax före jul. Ljusdal har lyckats få spelet dit man vill i många matcher och hängt med bättre lag. Däremot har man tappat flera matcher i slutminuterna. I den senaste matchen lyckades man däremot vinna matchen mot Tillberga efter ett ha fått göra det avgörande målet i slutet av matchen. Kanske ger det Ljusdal råg i ryggen och stärkt självförtroende. För Brobergs del är det viktiga poäng som står på spel för att nå slutspel, förstås.

Svenne Olsson, Brobergstränare: – Alla hela och friska här!
Kalle Mårtenson, Ljusdal: Inga förändringar, fullt lag.

Vänersborg LVillaSMIFK Vänersborg–Villa
Ingen kan vara överraskad över att Vänersborg tillhör de fem sex bästa lagen i Elitserien. Vänersborg var ju på väg mot semifinal i fjol när Vänersborg fick problem med bl a Christoffer Fagerström skadad. Vänersborg tog poäng i borta mötet mot Villa Lidköping och är det enda laget som fått Sandviken på fall i år.
Jocke Hedqvist, Vänersborg, är laddade: – Alla friska och hela! Lapp på luckan och bandyns julafton, kan inte bli bättre! Nu kör vi!

Villa har bara förlorat tre matcher i Elitserien. Två av matcherna mot Hammarby och Edsbyn, den tredje i bortamötet mot Kungälv. Där dock även Västerås SK fick se sig besegrade. Villas spel mot Bollnäs, Västerås, Sandviken och Broberg visar lagets nivå och är förstås ett lag som ska vara med och fightas om minst en semifinalplats i år.
Johan Sixtensson, tränare i Villa: – Samma gäng och alla är pigga och krya!

Sandvikens AIK LVästerås SKSandvikens AIK –Västerås
Finalreprisen från i fjol är förstås en riktig godbit som TV-tittarna bjuds på. Västerås visade strax före jul att svackan efter landslagsuppehållet är bortblåst med Johan Esplund åter i laget. Johan tvingades vila efter en kollision mot B-landslaget i en träningsmatch.

Sandviken har revansch att utkräva av sig själva efter förlusten mot Vänersborg senast. Anders Jakobsson, SAIK: – Vi ändrar ingenting i laget, alla tränade i går och det såg bra ut. Rolig och tuff match idag med mycket publik.
Ted Bergström, Västerås: – Nej jag tror inte vi bjuder på några ändringar i dag. Full lag så det blir förhoppningsvis en bra dag!

Sirius smHammarby smSirius– Hammarby
Sirius har vuxit successivt under inledningen av säsongen bortasegern mot Vetlanda senast är förstås ett bevis nog för att Sirius kan vara med störa slutspelslagen. Sirius ligger dock fem poäng efter slutspelslagen och har Ilja Grachev fortfarande på skadelistan.

Hammarby inledde med två förluster. Första bortaförlust med suveräna Sandviken vilket inte så är mycket säga om. Förlusten mot Kalix är förstås inte förväntat, men är egentligen den enda poängplumpen i protokollet för Hammarby. Hammarby har haft skadebekymmer

Kalix LVetlanda LKalix–Vetlanda

Kalix stärkta av bortasegern mot Kungälv och med Johan Sundqvist åter i spel kan ställa till det ordentligt för Vetlandalagets slutspelsplaner i dag. Petr Shirokov är axelskadad och är inte aktuell i dagens match.

KungälvSMTillberga LKungälv–Tillberga
Kungälv har haft det krassligt i laget med sjukdomar till och från före jul. Läget verkar inte ha förbättrats under helgen utan rapporterar några som är krassliga och det är oklart vilka som spelar i dag.
Tillberga har skadeproblem på viktiga spelare. Jens Blixt och Pekka Rintala är borta medan Kim Barklund är tillbaka. Niklas Engström är sjuk medan Emil Kaup är skadad.

Läs också