Elitserien: Tidiga nyårsraketer i kväll?

Elitserien avslutar 2014 med fyra matcher i kväll. Otroligt viktigt möte mellan Vetlanda och Vänersborg kring slutspelstrecket. Dessutom möts Västerås – Villa Lidköping i kväll – ett troligt semifinalpar lite senare vinter? Tuffa bortamatcher för Sirius och Kalix mot Broberg och Hammarby. Hammarby har revansch att utkräva på Kalix efter förlusten tidigare i vinter.

Broberg LSirius smBroberg Söderhamn (7:a) – Sirius (12)      16 poäng – 9 p
Broberg vann mötet i höstas med 2-4 (0-1). Rolf Larsson med förflutet i Sirius blev lite av matchvinnare för Broberg med avgörande 2-4 målet och ett assist.
Svenne Olsson, tränare i Broberg: – Förväntar mig en tuff match mot ett allt bättre Sirius. Erik Jonsson in och Jonas Engström ut enda ändringen från annandagen.
Ilja Grachev, Sirius: – Känns skönt att vara tillbaka efter skadan jag har jobbat hårt för att vara fit inför dagens match! Det är alltid svårt att möta Broberg. På Hällåsen, de är otroligt snabba i sitt omställningsspel! Så det gäller att hålla i bollen lite extra inom laget för att undvika det…
Adam Rudell vilar i Sirius i dag.

VVetlanda LVänersborg Letlanda (9) – Vänersborg (8)                                 14 p – 15 p
Jämn match att vänta mellan två lag som kretsar kring slutspelstrecket just nu i den jämna elitserien. Ännu en fyrpoängsmatch. Båda lagen har blandat och gett på slutet. Höstens möte slutade 5-5 (1-2). Vänersborg tog ledningen i matchen, men sedan vände Vetlanda och hade en ettmålsledning i  matchen tills Vänersborg kvitterade till 5-5. Målet var förstås signerat Jocke Hedqvist som gjorde fyra mål för Vänersborg i den matchen.
Tommy Österberg, tränare i Vetlanda: – I detta läge vet du att jag inte avslöjar något, svarar Tommy skämtsamt. Men alla utom Suzdalev är tillgängliga och känslan är riktigt bra.
Jocke Hedqvist, Vänersborg: – Inga ändringar i vårt lag.. Tror det blir en tät och jämn match… Vi måste komma upp i nivå för att störs Vetlanda ..

Hammarby smKalix LHammarby (3) – Kalix (11)                                               19-12
Hammarby har revansch att utkräva efter förlusten senast. Kalix är inte sämre att man kan få alla lag på fall. Jimmy Berglund blev matchvinnare för Kalix i höstas med två mål medan Stefan Erixon brände en straff i slutminuterna. Matchen slutade 4-3 (3-1) för Kalix.  Olof Englund i Kalix som blev påkörd mot Bollnäs senast lär spela i kväll.
Stefan Erixon, lagkapten i Hammarby: – Tuff match väntar. Kalix är bra men det är vi också…  Fint bandyväder i Sthlm. Samma lag som sist.
Björn Hellman, målvakt i Kalix: – Jag tror vi tar hem två poäng ikväll, det känns bra att komma till zinken ! Det är en av dom roligaste borta matcher på hela året. Tommy Andersson ut och Jimmy Simu in. Roligt att han kommer in han är en riktigt bra försvars spelar mycket fart och inget huvud, kommenterar Björn med glimten i ögat!

Västerås SKVillaSMVästerås (2)  – Villa Lidköping (6)                                   19-16
En riktig fyrpoängsmatch mellan lagen i kampen om en topp fyra placering. Villa hämtade in ett 1-4 underläge från början av andra halvlek till oavgjort 4-4 (1-3). VSK var effektiva, medan Villa brände chanser i första halvlek.
Ted Bergström, Västerås: – Lär bli en tät och rolig match. två offensiva lag som möts. även om rapporterna säger att Villa var förvånansvärt defensiva mot Vänersborg. Men vi är riktigt sugna på en vinst, kändes som att vi gav bort en poäng nere i Lidköping när vi möttes senast. Bara Sjöström som har känning idag.
Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping: – Fall fick en smäll på axeln efter att fått en motståndare över sig, lite oturligt. Förmodligen tillbaka på lördag mot Byn. Björling tar högerhalven. Nyberg skulle spelat med Laik (Allsvenskan) i går men låg hemma med feber! I övrigt är vi friska å krya!

Läs också