Ekonomi: Hammarby vände på planen, men har bekymmer med kassan


10 Stefan Erixon K Hammarby 2014På den extra bolagsstämman i Hammarby Bandy informerades idag (läs tisdag) om ett villkorat aktieägartillskott som en viktig byggsten i en handlingsplan för att förbättra Hammarby Bandys ekonomi och arbeta för att säkra elitlicensen för 2015/16, det skriver klubben på sin hemsida.

Handlingsplanen innefattar utöver detta både aktiviteter för att höja intäkterna från sponsorer, publik och åtgärder för att sänka kostnaderna, bland annat genom sänkta spelarlöner.
– Det är inte ett enkelt beslut att sänka spelarlönerna, men vi vill ta ansvar för ekonomin och det här är tyvärr nödvändigt för att vända den ekonomiska situationen för Hammarby Bandy. Vi är en bred förening med barn-, ungdoms- dam- och herrverksamhet. Det primära är att säkerställa klubbens överlevnad och ställning som en av de ledande klubbarna i Sverige, säger Niclas Swanér, klubbchef Hammarby Bandy.

– Att hamna i denna situationen är givetvis jobbigt för oss spelare, det skapar en viss oro på såväl kort som längre sikt. Dock är vi införstådda med läget och vår dialog med ledning och styrelse är god och vi skall tillsammans kämpa för att få klubben att prestera inte bara sportsligt utan även ekonomiskt, såväl denna säsong som i framtiden, säger Stefan Erixon, lagkapten i Hammarby via klubbens hemsida.

Hammarby har inte klart med elitlicensen för 2015/2016. Den nuvarande styrelsens inställning är att skapa en grund för en långsiktig hållbar ekonomi för klubben, skriver klubben.
– Enligt sann Hammarby-anda hoppas jag att styrelse, personal, ledare, spelare, supporters, sponsorer och övriga samarbetspartners jobbar tillsammans som ett lag för att vända den ekonomiska situationen, säger Niclas Swanér.

Läs också