Spelarnytt: Finsklandslagsspelare blir Kungälvs första nyförvärv

KungälvSMIFK Kungälvs fösta nyförvärv är 23-årige Teemu Määttä från Helsingsforsklubben Botnia.  Man är muntligen överens om ett tvåårigt kontrakt.  Temmu Määttä som kommer spela för Finland i bandy-VM är IFK Kungälvs första nyförvärv inför säsongen 2015/2016.

Teemu är son till den gamla IFK-spelaren Esä Määtää som tillsammans med Jukka Othonen och Risto Kontturi utgjorde en beryktad finländsk trio i Kungälv under slutet av 80-talet. En trio som hjälpte klubben till semifinal 1987. Nu finns en ny generation Määttä och den äldste av flera talangfulla bröder, Teemu, är nu klar för IFK Kungälv.

– Teemu och Esa har varit är i helgen och vi är muntligen överens om ett tvåårskontrakt. Teemu är en ung och ambitiös kille som vi hoppas kan fortsätta att utvecklas hos oss. På isen kan vi använda honom som både halv och mittfältare, säger Claes Brandin.

Under den gånga säsongen slutade Teemu med sina 16 mål och 20 assist på 18 matcher tvåa i poängligan av den finska grundserien bakom legenden Sami Laakkonen som mäktade med hela 49 poäng.

Trots att hans Botnia åkte ut i semifinalen mot finska mästarna Kampparit.

Läs också